Valentinsdag – Er det noget amerikansk pladderfis?

 

I anledning af Valentinsdag som er i morgen, onsdag d. 14. februar, vil jeg lige dele et par kærlige tips, som kan gøre dagen lidt mere fuld af kærlighed for alle. Valentinsdag er jo kendt som “de elskendes helligdag” og traditionen går på, at man udveksler kort, blomster, chokolade eller andre fine gaver, som et bevis på gensidiges kærlighed. Hvis man altså vil.

 

For Valentinsdag deler jo, som så meget andet, vandene her i det ganske danske land. Jeg forstår ikke helt hvorfor. Eller rettere, jeg forstår måske ikke behovet for at kritisere dagen. Kritikken på Valentinsdag går ofte på, at det er noget amerikansk pladderfis, der er til for at styrke salget af chokolade og røde roser. Noget rigtig kommercielt pis. Denne kritik kommer ofte fra de, der også hylder fastelavn fremfor halloween og fred være med det. Man har fuldstændig ret til, at have den mening man har. Der findes vist ikke rigtigt og forkert her og man bestemmer jo selv, om man kaster sine penge efter det amerikanske pladderfis eller ej.

 

Jeg synes dog man skal huske på, at det der Amerika ellers har haft mange andre gode ideer, som vi forbrugere nok ikke kan se os udenom at benytte os af ind i mellem. Jeg mener, mange har jo en iPhone som forlængelse af deres højre arm, mens andre ind i mellem kan finde på at besøge McDonald’s eller drikke lidt af en Coca Cola. Nogle benytter sig endda af gode tilbud på Black Friday, mens andre uhygger til halloween. Alt sammen ligeså amerikansk som Valentinsdag.

 

Her hjemme, altså hos Jonas og mig selv, dyrker vi ikke Valentinsdag i sådan nogen særlig grad. Men det er ikke fordi, at vi ikke kan lide dagen. Den 14. februar handler for os mere om, at vores dejlige niece har fødselsdag den dag. Skøn pige, som i øvrigt ikke kan have fødselsdag på andre dage end den dag, hvor man fejrer kærligheden. Jeg tror da nok, at Jonas ind i mellem har haft blomster med hjem på Valentinsdag og det er jeg vist sjældent blevet ked af.

 

I bund og grund forstår jeg nok bare ikke, hvordan man kan kritisere en dag, der handler om kærlighed. Man kan jo bare vælge ikke at dyrke det og så lade dem der gerne vil fejre det, hygge sig med det. Så er alle glade. Og vi kan vel alle blive enige om, at blomster, chokolade eller søde ord sjældent har gjort nogen kede af det. Lige meget hvilken dag man giver eller får det på.

 

Nå, men når det så er sagt og min holdning er blevet ytret, vil jeg lige give nogle fif til dem, som gerne vil fejre kærlighedsdagen i morgen. Bare nogle af de ideer, som jeg tænker kan bringe rigtig mange smil og rigtig meget kærlighed. Og i virkeligheden behøver det jo hverken at koste en formue eller kræve specielt meget arbejde.

Se med her:

 

  • Blomster. Let og enkelt, men gud hvor kan de bare skabe megen glæde. 
  • Chokolade. En klassiker og sukker falder som regel i god jord hos de fleste.
  • En date. Invitér din valentine ud at spise. Mange restauranter ynder, at pynte lidt ekstra hyggeligt op på Valentinsdag. Det gør det jo kun hyggeligere.
  • Et kort. Simpelt og enkelt også. Kan også udføres uden at kaste en masse penge i det amerikanske pladder. Skriv et personligt skriv til din udkårne. Det er ægte og personligt og fejer benene væk under de fleste. Nok særligt os kvinder.
  • Den gode gamle tur i biffen eller film og hygge på sofaen hjemme, bliver aldrig hverken for gammel eller kedelig. Alle elsker film. Og de fleste elsker popcorn.
  • Forkælelse af ham/hende eller måske DIG SELV. For ja, man må vel også være god ved sig selv på Valentinsdag. En tur i spa, en overnatning et dejligt sted eller en tur på en skønhedsklinik af en art. Mulighederne er mange og de fleste muligheder er gode.
  • Lige det han eller hun ønsker sig. Måske var der en ting på ønskelisten til jul, som ikke endte under juletræet. Overrask ham/hende med den ting nu.
  • Skru’ op for hjemmehyggen. At fejre kærligheden kan jo sagtens foregå hjemme. Åbn en flaske vin, lav noget lækkert mad, gang i stearinlysene osv. Det kan godt lade sig gøre.

 

Med ovenstående har jeg jo overhovedet ikke opfundet den dybe tallerken, men det er ting, som jeg selv ville sætte stor pris på. Både på Valentinsdag, men også en helt almindelig anden dag. Men hvem ville ikke også det?

Og jeg har naturligvis kun skrevet dette indlæg som et hint til min mand, Jonas. Men I andre må godt tage det af det, som I kan bruge. Ej, pjat og spøg til side.

 

Rigtig glædelig Valentinsdag til jer i morgen, hvis I skal ud eller hjem og fejre kærligheden. Ellers bare rigtig god onsdag 🙂

 

Kærligst Leah

Skriv et svar