37+0 og en færdigbagt lille’pige

I dag er der 3 uger til termin. Det er sølle 21 dage og det betyder også, at jeg i dag er 37+0. Min baby er nu færdigbagt og kan i teorien melde sin ankomst når som helst og det vil være helt okay. En fødsel fra i dag af betyder nemlig, at hun fødes indenfor termin. Det er den vildeste milepæl vi har krydset her i graviditeten. Det eneste større end dét er, når hun bliver født.

 

Og når vi nu taler om at blive født, så behøver hun egentlig ikke lade vente på sig ret meget længere. Min krop er træt og utålmodigheden er efterhånden stor. Vi glæder os så meget til at møde hende og vi er spændte på, hvornår hun mon vil ud til os. Vores eget gæt er, at hun vil ud i perioden 7. – 10. april. Der er sikkert meget ønsketænkning i det, men det er vel heller ikke forbudt. Det ender sikkert med, at vi skal et godt stykke over termin. Hvorfor skulle lille’pigen også have mere travlt end det?

 

Nu hvor slutspurten er sat ind, har jeg lavet en liste over ting jeg kommer til at savne og ting jeg bestemt ikke kommer til at savne, ved at være gravid her i 3. og sidste trimester.

 

Ting jeg ikke kommer til at savne:

 

Jeg kommer så afgjort ikke til at savne den trænge plads i min blære. Jeg kan rende og tisse hele tiden. Selv når jeg lige har tisset. Særligt er det belastende om natten.

 

Jeg kommer ikke til at savne besværligheden i at vende mig i sengen. Det er næsten en umulig opgave og det lyder altid som om, at jeg har løbet et halvmaraton, når jeg endelig får vendt mig om.

 

Jeg kommer aldrig nogensinde til at savne min afskyelige vinterjakke, som kun blev købt for at jeg kunne bruge den her sidst i graviditeten. Den er så grim, som en vinterjakke overhovedet kan blive. Den skal bare ud!

 

Jeg kommer heller ikke til at savne smerterne, der er forbundet med at have godt med væske i kroppen. Jeg har ondt i mine fingre, ankler og fødder. Dog mest i mit ene håndled, som virkelig er belastet af det. Jeg kan ikke bøje mine fingre og jeg kan ikke passe de fleste af mine sko.

 

Jeg kommer ikke til at savne plukveerne. De er ubehagelige og som tiden nærmer sig termin, gør de jo bare mere og mere ondt, mens de også kommer hyppigere.

 

Ting jeg kommer til at savne:

 

Jeg kommer helt sikkert til at savne, at kunne mærke min baby i maven. Selvom hendes spark ind i mellem gør rigtig ondt, så har jeg bare virkelig nydt tiden, hvor vi kun er hende og mig. Det er bare noget helt specielt at dele krop med sin lille baby og jeg synes sgu det er mærkeligt, at hun snart er ude på den anden side. Men det glæder jeg mig nu også til!

 

Selvom min store runde tykke mave ofte (hele tiden) er i vejen, så kommer jeg da til at savne den. Jeg elsker min gravide mave!

 

Jeg kommer helt sikkert til at savne, at jeg ikke har de store forpligtigelser i hverdagen. At jeg fx bare kan sidde og se TV hele dagen lang, hvis det er dét jeg har lyst til. Der bliver jo unægteligt mere at se til, når lille’pigen kommer ud.

 

At kunne spise (nærmest næsten) lige hvad jeg har lyst til. Jeg var på streng PCOS-kost før jeg blev gravid og det skal jeg igen, når kroppen er ved at blive sig selv efter fødslen. Flere astronaut is til mig, tak!

 

Jeg kommer til at savne folks søde reaktioner på maven. Sådan en dejlig rund gravid mave bringer altid smil, når man træder ind i et selskab. Det er så hyggeligt, når folk spørger til maven, graviditeten osv. Det kommer jeg til at savne. Men jeg glæder mig nu også til, at det er min lille pige, der bringer smilet frem hos folk. Det håber vi i hvert fald at hun gør.

 

Læs også:

GRAVID MED ALFABETET

MINE GRAVIDITETSGENER, SOM I ER PISSE LIGEGLAD MED

FINURLIGE BABYTING SOM VI IKKE TURDE IKKE AT KØBE, MEN IKKE VED OM VI KAN FINDE UD AF AT BRUGE

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar