Det kunne man jo også lade være med at sige til en gravid

Jeg er på ingen måde chef nogen som helst steder. Okay måske her hjemme i nummer 56, men jeg er ikke sikker på, at Jonas er enig. Derfor spørger jeg ham ikke, inden jeg skriver det her. Jeg skal heller ikke bestemme, hvad folk vælger at sige til en gravid. Jeg kan dog fortælle, at der er ting som jeg har været pæææææææænt træt i ægget af at høre på de sidste måneder. De ting vil jeg gerne dele med jer her og så kan I jo bruge det til hvad end I har lyst til.

 

Hva’ så, hormonella? – Eller andre sætninger der hentyder til, at hormonerne er mere i ubalance end de plejer at være. Kroppen forandrer sig og ikk’ nødvendigvis til noget, man føler sig mere tilpas i. Det gør ondt og man vokser sådan ca. alle steder. Nogen mere end andre. Man har måske kvalme, halsbrand eller andet lækkert. Mentalt er man ved at forberede sig til noget af det største nogensinde. Dels at skulle udsætte kroppen for en voldsom fysisk hård oplevelse og så skal man også lige forholde sig til, at man skal til at være nogens mor resten af livet. Med andre ord: Så er der vist ikke noget at sige til, hvis hormonerne er smule i ubalance. Det behøver ikk’ at blive påpeget. Den gravide har nok at se til og hun ved i øvrigt godt, at hormonerne ikke sidder som de plejer. Underligt nok kan jeg bedre acceptere det, hvis det kommer ud af munden på en mand. Men det er åbenbart kvinderne, der er bedst til at påpege det der med hormonerne.

 

Hold da op, hvor er du godt nok blevet stor! – Den mest sagte sætning og jeg ved jo for dælen da godt, at ingen mener noget ondt, når de siger det. For jo, man er som regel blevet lidt større. Det er fakta. Jeg foreslår, at man i stedet pakker det yndigt og fint ind med sløjfe på og siger noget á la: “Sikke en fin mave du har fået dig der”. Det føler den gravide sig mere tilpas i og hendes størrelse behøver ikke blive involveret, når det slet ikke er nødvendigt.

 

Bare vent til … – Den sætning kommer i utallige afskygninger. “Bare vent til I først får barnet”, “bare vent til hun græder hele natten”, “bare vent til hun bliver 2 år”, “bare vent til hun skider over det hele”, “bare vent til I ikke kan foretage jer noget udenfor hjemmet mere”, “bare vent til I ikke har tid til hinanden mere” osv. Det er vældig fint så kloge nogle kan blive på andres liv, når de selv har fået børn. Jeg har hørt “bare vent”-sætningerne fra rigtig mange, så jeg tror egentlig at det er noget som folk med børn skal sige til folk uden børn. Det står sikkert i biblen et eller andet sted. Og hey, jeg skal da ikke pille ved reglerne, men jeg vil dog sige, at hvad der sker nogen behøver jo ikke ske for andre. Vi er alle vidt forskellige mennesker med vidt forskellige liv og vidt forskellige måder at håndtere tingene på. Jeg siger ikke, at det ikke er hårdt at få et barn, for det er jeg ikke i tvivl om, at det er. Jeg ved godt, at livet ikke kan være, som det var før. Desuden HAR jeg ventet længe nok på at få det her barn. Jeg behøver ikke vente mere. Jeg undrer mig desuden over, at “bare vent”-sætningen ikke kan komme i en positiv udgave. “Bare vent til hun smiler til jer første gang”, “bare vent til hun siger sit første ord”, “bare vent til den uendelige kærlighed, der følger med”, “bare vent til hun tager det første skridt” osv. Glemmer man de gode ting, når man bliver forældre, fordi man er uendeligt træt, har babylort under neglene og i nakken og er lidt for træt af sin partner, som er ligeså smadret som en selv? Hmm. Det finder vi vel ud af, Jonas og jeg. Vi må jo “bare vente” og se, ikk?

 

Nu skal du huske at slappe af, ikke? – Den her sætning er jo egentlig ret fin. Den er jo sagt med alt det kærlighed og omsorg, som det kan være muligt. Jeg hører den ofte, hvis jeg fortæller at jeg har gået en tur, gjort rent eller andet aktivt. Jeg elsker sætningen og er lidt træt af den på samme tid. Jeg skal nok love jer, at jeg godt kan passe rigtig godt på mig selv, så jeg passer bedst muligt på min baby. Men jeg bliver altså bims i bøtten, hvis jeg skal sidde stille hele tiden. Jeg skal nok mærke efter, men jeg synes også det er dejligt, at du bekymrer dig. Baby og jeg har det fint, tak 🙂

 

Måske har du også lyst til at læse:

“DER ER SÅ FANDENS MEGET SOM JEG IKKE FORSTÅR .. #1”

“MARTS 2017 VS. MARTS 2018 – ULYKKELIG VS. LYKKELIG”

 

Det kunne i øvrigt være piss’ fedt, hvis I lige fulgte min blog på Facebook og Bloglovin også 🙂

 

 

 

5 comments / Add your comment below

    1. Ej Stine, det er jo ikke dét jeg vil høre 😉 Så kommer det jo ikke til at tage nogen ende..

Skriv et svar