Det kunne man også lade være med at skrive i facebookgruppen

Kender I Facebook? Ja, det gør I da! Så ved I jo også, at man kan være medlem af diverse grupper derinde. Der findes jo faktisk grupper for alt og alle. Lige fra folk der hylder kropsbehåring til folk, der hader farven gul. Det skal lige siges, at jeg ikk’ er medlem af nogen af dem. Men jeg ér medlem af nogle få andre grupper.

I dagens blogindlæg vil jeg gerne snakke lidt om min oplevelse af, at være medlem af en gruppe for kvinder med termin i april 2018. Af vanvittigt åbenlyse årsager er jeg med i den gruppe og det har overordnet set været hyggeligt nok faktisk. Jeg har ikke selv været så super aktiv i den, men jeg har læst og fulgt andres opslag, når det har fanget min interesse ELLER når det har fået mig til at vende det hvide ud af øjnene. Og det er netop sidstnævnte vi skal snakke om i dag.

Jeg skal ikke gøre mig klogere end de andre kvinder i denne gruppe, for det er jeg helt sikkert ikke. Men ind i mellem falder jeg altså over nogle opslag, hvor jeg lige må ryste lidt på hovedet, vende det hvide ud af øjnene eller bare skynde mig væk fra det. Nogle gange griner jeg også bare lidt. Prøv at læs’ med herunder og se, om I tænker det samme som mig. Det er faktisk helt ok og i orden, hvis I ikke gør.

 

“Er den her graviditetstest positiv?” – Jeg har naturligvis ikke set sådanne opslag i laaaaang tid, da de fleste med termin i april 2018 nok ikke er i tvivl om de er gravide eller ej på nuværende tidspunkt. Nogle af dem har endda født nu. Men jeg så dem tilbage, da jeg selv først lige havde fundet ud af det. Jeg undres. Kan du se to streger eller kan du ikke se to streger? Hvis du er i tvivl handler det nok mere om, at du skal læse vejledningen på pakken. Okay, jeg vil så afgjort ikke afvise, at der sidder nogle følelser i klemme inde i mig, fra da jeg selv jagtede de TO streger på testen, men ofte måtte nøjes med én. Men altså. Det ér ikke så svært for det blotte øje at se, om der er én eller to streger. Det burde ikke være nødvendigt, at slå et billede af testen op i et forum. Man kunne jo bare spørge sin nabo. Eller en anden.

 

“Hvilke navne kan I bedst lide?” – Jeg synes jo, at man skal vælge det navn man bedst selv kan lide og ikke det navn, som de andre bedst kan lide. Det er fair nok at søge inspiration, men så kan man jo ligeså godt tjekke listen med de 100 mest populære navne. Der skal nok være et navn eller to, som så mange andre godt kan lide.

 

“Vil I gætte kønnet på min baby?” – Og så sidder man ellers og glor på et billede fra 12 ugers scanning, hvor rigtig mange ikke kan se noget som helst. Der er sgu nok en grund til, at man skal være mindst 14 uger henne (eller er det 15?) for at få lavet en kønsscanning. Måske det er fordi, at man sjældent kan se det efter blot 12 uger. Men jo, lad os da lige alle sammen kigge på dit sort/hvide scanningsbillede, som i øvrigt ligner alle andres 12 ugers scanningsbillede, og vurdere om det er en dreng eller pige. Jeg tror jeg gætter på dreng og går med de 50% chance der er, for at jeg får ret.

 

“Så fik jeg lige ordnet intimbarberingen og manden og jeg har lige knaldet. Vi tager lige en tur i aften igen og så kan baby ellers bare komme” – Prøv lige og hør’ her, skrup skøre kvindemenneske. Måske er jeg sart, men jeg har ikk’ brug for at vide, hvornår du gør det ene og det andet af de to ting. Jeg har heller ikke brug for at vide, at manden hjælper dig med intimbarberingen, mens du ligger med røvballerne solidt placeret på køkkenbordet. Jeg har heller ikke brug at vide, at du synes sex er bøvlet fordi din mave er så stor, at du ikke kan præstere, som du plejer. Det kan vel for sulan ikke komme bag på dig, hvis maven er i vejen. Visse ting kan man bare godt holde for sig selv, ikk?

 

“Tror I jeg skal ringe til fødegangen?” – Og så følger der ellers et skriv uden lige med diverse symptomer på mulig fødsel. Symptomer de fleste oplever, når fødslen er indenfor rækkevidde. Der kommer flere of flere af disse opslag, nu vi har ramt april hvor de fleste skal føde. Jeg forstår det sgu ikk’ helt. Er man ikke selv den bedste til at vurdere, hvad der sker i egen krop? Altså jeg kan i hvert fald ikke mærke, når min nabo har ondt i maven. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør være i kontakt med fødegangen, så ville jeg nok give dem et ring og spørge. De skal nok guide og vejlede. Det er jo ligesom dét, de er der for. Og de ved nok bedre end nogen, om dine symptomer er noget du skal reagere på her og nu.

 

Hvad siger I? Er det mig, der er fjollet her eller er der noget om snakken? 🙂

 

Læs også:

“DET KUNNE MAN JO OGSÅ LADE VÆRE MED AT SIGE TIL EN GRAVID”

“DET HER FYLDER PÅ ØVERSTE ETAGE, NÅR JEG TÆNKER PÅ AT SKULLE FØDE OM LIDT”

“DER ER SÅ FANDENS MEGET, SOM JEG IKKE FORSTÅR .. #1”

 

 

 

 

 

 

9 comments / Add your comment below

 1. HAHAHA jeg er så enig! 😀 Præcis de samme ting bliver skrevet i min termingruppe. Det er mig en gåde at nogle kvinder har sådan et behov for at dele alt med 500 personer de ikke kender.

  1. Godt jeg ikke er den eneste, der undres over det. Ej, det er fandme for mærkeligt noget af det, der bliver skrevet 😉

 2. For fanden Leah! Jeg har efter en laaaang dag på arbejde (med meget få kunder i biksen, hurra for at arbejde i en lampebutik! ), fået læst mig igennem dit opslag (surprise ellers ville jeg jo nok ikke skrive!).
  Nå, men jeg er sådan ret træt, svedig og ja lidt mere træt og sulten og har lige en bustur hjem..
  Jeg måtte flere gange holde grin tilbage fordi det virker så åndssvagt at sidde og grine imens man kigger på sin tlf. Men for fanden hvor er jeg enig (selvom jeg ikke er gravid eller planer om at skulle være det), der er bare visse ting man ikke deler eller ikke burde dele, samt ting hvor man tænker “prøv lige at tænke selv”. Det er ting jeg selv ville have tænkt og igen, jeg ville selv vende det hvide ud, dog ville jeg nok ikke kunne formå at få vendt det til noget med humor hvis det var mig
  Men lang historie kort; NEJ! Du er ikke fjollet, sippet eller sart. Jeg ville have tænkt det samme!

  1. Haha! Du er skøn er du!
   Dejligt at indlægget kunne gøre din tur hjem lidt sjovere. Selvom du dog måtte holde grinet tilbage. Kender det godt. Man sidder bare ikke lige der i bussen og griner for fuld skrald for sig selv 😉

   Det lyder i øvrigt mega fedt med et arbejde i en lampebutik 😉

   1. > det havde været lidt underligt, så jeg holdte det tilbage
    Det er et arbejde som jeg siger, jeg blev færdig udd. Som noget helt andet sidste år, manglede et job og det var lige det der bød sig. Det er lidt omstændigt somme tider, og håret er da blevet blæst af ind imellem, men jeg er nu glad for at have et arbejde

 3. Jeg er så enig! Er medlem af selv samme gruppe, og jeg undres ofte over div. opslag. “Tror I at det er veer?” Øhm, svært at vide, men nej! Så sad du nok ikke på facebook! Og hvor skulle vi vide det fra?! Og den med kønnet! Siden handlede jo ikke om andet end at prøve at gætte køn!
  Held og lykke når det bliver din tur til at få baby i armene ❤️ Jeg venter også endnu, tror du mon det bliver i nat?!

  1. Vi er SÅ enige! Godt der også ind i mellem kommer brugbare opslag i gruppen 🙂

   Åh den ventetid. Den er lang efterhånden, ikke? – Det blev desværre ikke i nat for mit vedkommende. Håber du var mere heldig 🙂

 4. Hahahhaha! Det er så rigtigt! Så bare vent til at alle har født. Jeg kan virkelig undre mig over, at nogle mødre beskriver symptomer eller lægger film op af deres baby, der meget åbentlyst har svært ved at få luft med en kommentar som: ville i ringe til lægen?! Mit barn kan ikke få luft….
  øhhhh, vagtlægen NU! STOP MED AT SPØRGE PÅ FACEBOOK NÅR DIT BARN HAR BEHOV FOR LÆGEHJÆLP. Eller når der bliver spurgt om noget, der havde tager 3 sekunder at finde på google, fx kom dette frem i en gruppe i påsken “har Bilka åbent idag?”
  Jeg bliver så træt…. Nogengange skal jeg virkelig tælle til ti

  1. Åh, så ved jeg da hvad jeg kan glæde mig til, kan jeg se 😉
   Jeg forstår simpelthen ikke, at man vil bruge et forum som Facebook til spørgsmål om ens helbred eller ens babys for den sags skyld. Måske er det fordi jeg er lægesekretær, men jeg mener altså at man skal have fat få fagfolk, når det kommer til det.

   Men dejligt at vide, at jeg ikke er den eneste der tæller til 10 ind i mellen 😉

Skriv et svar