Der er så fandens meget, som jeg ikke forstår .. #3

I anledning af at jeg fødte for ikke ret længe siden synes jeg, at det er på sin plads at lave et indlæg om ting jeg ikke forstår ved den tid, som jeg netop går i gennem i disse dage.

 

Hvorfor det skal gøre så voldsomt ondt at føde – Det siges at man glemmer smerten. Jeg er spændt på, hvornår det mon sker, for jeg husker det så ganske grusomt tydeligt endnu.

 

Hvorfor man ikke kan forklare, hvor ondt det gør at føde – Det er jo fuldstændig umuligt at sætte ord på den smerte, man oplever under en fødsel. Jeg er blevet spurgt et par gange nu, men jeg kan ikke finde de rigtige ord, der beskriver det præcist nok. Det er sikkert meningen, for ellers ville vi kvinder sikkert kunne skræmme hinanden fra at få børn.

 

Hvorfor jeg stadig skal døje med svangerskabsforgiftning – Her en uge efter fødslen fylder svangerskabsforgiftningen stadig meget i min krop. Siden vi kom hjem har jeg måtte forbi lægevagten om natten, da det ikke vil give slip. Hvorfor kan det ikke bare ophøre med graviditeten, så jeg kan få noget fred i min trætte og alt for brugte krop?

 

Hvorfor jeg nu skal have en “hænge-mave” – Hvorfor kan den ikke bare skrumpe ind af og ikke ned af? Jeg var jo godt klar over, at den ikke ville blive sig selv lige med det samme, meeeeeeen. Synes det er lidt nedtur, at den pludselig skal hænge så meget, at den nærmest skal foldes pænt ind i buksekanten. Ikke ret charmerende. Det bliver spændende at se, hvor maven ender henne 😉

 

Hvordan min datter kan være så fandens smuk – Hun er det smukkeste jeg nogensinde har set og det er jo vildt at tænke på, når man kigger på de umiddelbart gennemsnitligt pæne mennesker, der har skruet hende sammen. Hun ligner mest sin far, som det ser ud lige nu, men man kan sagtens se os begge i hende.

 

Hvor naturligt det føles at have fået en baby – Allerede nu er det som om hun altid har været her. Og hun er kun lige knap en uge gammel. Det føles simpelthen som det mest naturlige i verden, at hun er landet lige her hos os og det er næsten svært at forstå, at det ikke er længe siden hun ikke var her.

 

Hvor heldigt det er, at hun ligner det hun hedder – Vi havde jo valgt navnet for længe siden. Læs evt. mere om det HER. Jeg har været vild med navnet hele tiden, men jeg har også været spændt på om navn og ansigt ville passe sammen. Men det gør det bare. Hun kunne ikke hedde andet, tror jeg 🙂

 

Hvor vildt det er at se Jonas være en far – Jeg vidste godt, at han ville blive en god far. Ingen tvivl om det. Men jeg vidste ikke, at han ville blive SÅ god en far. Det falder ham bare ret naturligt og jeg synes det er helt vildt at se den side af ham, efter vi har været sammen i så mange år. Det er lidt som om at blive forelsket på ny igen og det er jo bare fantastisk.

 

Følelsen af at være en mor – Jeg havde da regnet med, at det ville være temmelig stort. Men temmelig stort dækker jo slet ikke følelsen nok. Tror faktisk ikke jeg kan beskrive, hvor stort det er og hvor vildt det føles, men det er så absolut det største jeg nogensinde har oplevet. Og det vildeste. Og det lykkeligste. Og så meget mere!

 

At det kan være så svært at falde i søvn, når man er så fandens træt – Jeg har haft svært ved at sove i dagene efter fødslen, men det er altså ikke fordi jeg ikke har været træt. For uha, dét har jeg da godt nok været. De sidste par dage er det dog efterhånden blevet lettere, så mon ikke bare hele oplevelsen skulle fordøjes lidt?

 

Læs også:

“DER ER SÅ FANDENS MEGET JEG IKKE FORSTÅR .. #1”

“DER ER SÅ FANDENS MEGET JEG IKKE FORSTÅR .. #2”

 

 

3 comments / Add your comment below

 1. Skønt blogindlæg som kommende mor (om en tre ugers tid, hvis lillefyren vel og mærket melder sin ankomst til tiden) glæder jeg mig SÅ meget til at opleve alle de ovenstående punkter, hvis man kan sige det sådan!

  Og hey, det med smerter ifm en fødsel – det er nok, som du også skriver, meningen at den smerte ikke kan beskrives, og samtidig giver det bare kæmpe mening at den ikke kan måle sig med noget andet. Synes du ikke at det er imponerende, at det overhovedet kan lade sig gøre at få en bebs ud den vej??? jeg er SÅ fascineret! Og kan stadig ikke forstå at det kan lade sig gøre, så jeg forventer bestemt en smerte som er uden for målestok, og alligevel er der ikke to fødsler der er ens, så det afhænger jo også hvad man skal gå igennem.
  “Men, vi tales ved på den anden side”

  STORT tillykke med din søde datter og god sommer

  1. Tak fordi du læser med 🙂

   Jo, det er bestemt vildt, at vi med vores krop kan sætte et lille menneske til verden. Jeg er så imponeret! – Og du har helt ret! Ikke to fødsler er ens og det er forskelligt, hvordan vi oplever det. Jeg havde en fødsel i den “hårde ende” (en fødsel er vel altid hård?) og det kunne bestemt mærkes!

   Alt held og lykke til dig, når din baby snart melder sin ankomst. Jeg håber du får den dejligste fødselsoplevelse 🙂

Skriv et svar