Det kunne man jo også lade være med at sige til en nybagt mor

Som gravid syntes jeg, at jeg skulle høre på mange ting, som jeg faktisk prøvede ikke at høre, når de blev sagt. Måske husker du det, ellers kan du da lige læse det HER

Nu er jeg nybagt mor, men det betyder ikke at mine ører har fået fred. Jeg ved jo godt, at meget bliver sagt i bedste mening og med bedste hensigt, så jeg bliver sgu aldrig sådan rigtig træt at høre på dét, jeg faktisk prøver ikke at høre, når det bliver sagt. Det lyder lidt som noget værre sludder det jeg skriver, men jeg tror I er så skarpe, at I er med alligevel. I må tilgive den lidt trætte nybagte mor.

Nå, men tilbage på sporet igen. Her får I lige indsigt i nogle ting, som jeg har måtte høre på som nybagt mor, men hvor jeg faktisk bare lukker ørerne og husker på den gode hensigt, der ligger bag.

 

Pas på hendes hoved – Nej, for søren da, hvad er det du siger? Kan hun ikke selv holde hovedet? Pyyyyh, godt du fortalte mig det, for det havde jeg slet ikke opdaget. Ironi kan forekomme her. Nej vent, ironi forekommer her!

 

Du er ikke pisse god til at give hende fra dig – Nej, for det er måske slet ikke noget man skal være god til. Eller have lyst til? Og hvornår er man god til det? Måles det på tid eller antal hænder hun kommer over i? – Læs mere om mine tanker om at give lille’pigen fra mig HER. 

 

Hva så, er det lidt hårdt sådan at blive mor? – Er det mine kulsorte rander under øjnene eller din generelle viden om det at blive mor, der får dig til at spørge mig om det? Selvfølgelig er det da hårdt at blive mor. Det er det vel for de fleste. Særligt første gang. Hvor hårdt det opleves kan selvfølgelig variere fra mor til mor alt efter moren, men også det barn hun har fået. Og den søvn hun får. Men ja, det er hårdt at blive mor, men det er fandme også det mest lykkelige jeg nogensinde har oplevet. De kulsorte rander skal nok fordufte på et tidspunkt.

 

Bare vent til hun … – Og så gerne efterfulgt af et eller andet, som jeg bare overhovedet ikke bør se frem til, at lille’pigen vil gøre. Men er det sikkert, at hun vil gøre det? Og hvorfor bekymre sig om dét, jeg ikke ved noget om endnu, når jeg nu kan nyde hende præcis som hun er lige nu? Tingene skal nok komme til sin tid og jeg har bestemt ikke tænkt mig at sidde og vente på, at hun gør det ene og det andet. Hvad end det er noget jeg skal glæde mig til eller ej. Husk nu også, at jeg allerede HAR ventet en del. Alene bare på at få hende. Ja, alene bare på at få hende lavet. Lille’pigen kan ikke udfordre os på nogen som helst måde, der slår kampen vi havde, for at få hende lavet. Så er dét ligesom sagt.

 

Hun skal også lære at … – Og så efterfulgt af noget, som nogen ønsker eller forventer at hun skal lære. Men altså. Lille’pigen skal ikke lære noget som helst. Eller jo, selvfølgelig skal hun det. Hun skal lære alt muligt. Læse, skrive, gå, snakke og ikke at bøvse ved spisebordet og meget meget mere. Men hun skal ikke lære noget, fordi du har sagt eller mener det. Jonas og jeg skal nok selv finde ud af, hvad lille’pigen skal lære og hvornår. Hun er vores datter. Og uanset hvad skal hun ikke bekymre sig om at lære ret meget lige nu. Vi skal nok finde ud af det hen ad vejen, som hun bliver klar til det.

 

Det bliver nemmere med nummer to – Lille’pigen er kun lige knap 4 uger gammel. Hun er ikke på vej til at blive storesøster i nærmeste fremtid. Som i slet slet slet ikke! Det er lidt sjovt, at det antages at vi selvfølgelig vil have en nummer to. Hvad nu hvis vi ikke vil? Og hvorfor skal vi overhovedet snakke om en nummer to, som slet ikke findes? Lad os nu lige fokusere på det skønne lille bitte menneske, som vi lige har fået. Vi har alt for travlt med at kaste vores opmærksomhed, tid, penge og kærlighed i hende, så der er slet ikke plads til en nummer to, som det ser ud lige nu.

5 comments / Add your comment below

 1. Ej det er så rigtigt!
  Min stedmor var lidt for voldsom ved min søn, så han fik et vrid i armen. Jeg blev virkelig sur over at hun ikke passede bedre på og skældte ud. Min fars kommentar var: Altså, små børn skal jo slå sig.
  Øøhhhh nej det SKAL de ikke, men de kommer til det….

  1. Ej, det lyder sgu da lige lidt for voldsomt.
   Helt enig. Børn SKAL ikke slå sig (eller få vrid i armen), men det sker bare ind i mellem. Kan godt forstå du blev sur!

 2. Årh ja alle de velmende råd
  Jeg har sågar fået afvide at nu skulle jeg jo tænke på mig selv og alt den amning. (De synes hun spiste hele tide ) Det var jo ikke kun hendes behov jeg skulle tænke på Øøøh hun er 5 uger gammel.

  1. Hvis ikke man skal tænke på et spædbarns behov når det er 5 uger gammelt, så ved jeg ikke, hvad man så skal tænke på 🙂

Skriv et svar