Det kan man sagtens sige til den nybagte mor

I seneste indlæg læste I, hvad jeg prøver at undgå at høre, når det bliver sagt. Hvis I ikke lige fik det læst, kan I læse det HER.

Men det er jo ikke alt der bliver sagt, som er helt skidt og det er ikke til alt jeg lukker ørerne. Jeg har derfor lavet en lille liste med ting, som er rart at høre for den nybagte mor.

 

Du ser godt ud – I dag har jeg været mor i 4 uger og jeg har endnu ikke kigget mig i spejlet og tænkt: “Hold kæft hvor det spiller i dag”. På en god dag har jeg fået et komplet sæt tøj på, håret er redt og jeg har været i bad i løbet af det seneste døgns tid. Hvis det er helt vanvittigt, har jeg fået lidt mascara på. Men det vover jeg mig kun ud i på dage hvor jeg ved, at jeg kan nå at få det på begge sæt øjenvipper. Så det varmer lidt ekstra om hjertet, når nogen siger at jeg ser godt ud. Jeg ved godt, at de ikke mener det helt, men det lader jeg bare som om, at jeg ikke ved.

 

Hold op, hvor er hun smuk – Der er ikke noget bedre, end når nogen roser mit smukke lille barn. Lille’pigen har høstet mange roser for sit udseende og uden at prale (selvom det må man så absolut gerne), så har hun altså også hele tiden været en smuk baby. Selv lige da hun kom ud. Mange nyfødte har lidt buler og ujævnheder her og der, som hurtigt retter sig ud. Det havde lille’pigen ikke og jeg var faktisk selv overrasket over, hvor fin hun var lige med det samme. Når nogen roser mit barn vokser jeg lige 10 centimeter (og ja, dem kan jeg nu godt bruge) og kan næsten ikke rumme mere stolthed i min lille krop med slasket maveskind.

 

Hvordan har DU det? – Jeg har været frygtligt ramt på fysikken efter graviditeten pga svangerskabsforgifningen, men det er heldigvis kraftigt i bedring nu her 4 uger efter fødslen. Jeg har selv kastet alt min opmærksomhed og fokus på lille’pigen og måske ikke husket mig selv helt så meget, som jeg burde. Så det har været dejligt når nogen har spurgt til mig ligeså meget, som de har spurgt til lille’pigen. Så er jeg også lige blevet mindet om, at jeg selv skal have det godt også.

 

Skal I have hjælp til noget? – Ja, ja og ja. For jeg er bag ud med sådan ca. alting, for jeg bruger bare alle mine vågne timer på lille’pigen og Jonas passer jo sit arbejde og er væk mange timer i løbet af dagen. Så det er så dejligt, når nogen lige vil give en hånd med et eller andet. I øvrigt tak til min mor for at være flittig til at svinge støvsugeren her hjemme den seneste tid 🙂

 

Vi tager kage med – Det har været dejligt med alle de barselsbesøg vi har haft og skønt har det været, når de selv har taget kage med og selv har sat kaffen over. Jeg er fan af kage og så har det været en befrielse, at jeg ikke selv har skulle stå for noget. For det har jeg faktisk heller ikke haft hverken tid, overskud eller lyst til.

 

Måske har du også lyst til at læse:

“3 uger før, 3 uger efter og så en status på slaske-maven” 

5 comments / Add your comment below

 1. Ja, det er sgu lidt af en omvæltning at blive forældre…også mht til andres kommentarer….
  Jeg har lige et par til den “dårlige” samling : “Skal hun nu have mad igen? Hun har jo lige spist.” Mit barn fik mad, når hun “meldte sig på banen.”
  Og så en kommentar, som får alt til at stritte på mig: “Passer Jens så børnene?” “Nej, Jens passer ikke børnene, han er deres far…og forældre passer jo ikke deres egne børn.”
  Nå, men nu passer mine børn sig selv
  Dejligt at følge lidt med her på bloggen…du skriver så godt.
  Knus fra mig og Køge

  1. Åh Lene, for søren. Det er også for galt at lade faren passe børnene 😉
   Dejligt du læser med. Det er så hyggeligt!
   Hils omkring dig 🙂
   Knus og kram.

Skriv et svar