Det har jeg indtil videre lært af livet som mor

Livet som mor er noget man bliver klogere af og heldigvis for det da. Det ville være trist, hvis man blev dummere af det. Heldigvis bliver man sjældent dummere af, at gøre sig nye erfaringer i livet. Det at være en mor er på mange måder præcis, som jeg havde forventet det inden. Men på trods af, at jeg ikk’ er blevet taget med bukserne nede under røvballerne ret mange gange, så er der ting jeg har lært, efter jeg blev lille’pigens mor.

 

At bede om hjælp er OK – Før jeg blev mor var jeg ret sikker på, at jeg stadig nok skulle kunne nå alt det praktiske her hjemme i et nogenlunde fornuftigt omfang. Jeg kan rigtig godt lide at have et rent og pænt hjem, og jeg hygger mig faktisk meget med at gøre rent. Nogle kalder det rengøringsvanvid, men så kalder jeg bare dem for fjolser. Jeg vidste godt, at jeg nok ikke ville kunne holde helt den samme standard som før, men jeg havde altså ikk’ regnet med, at jeg absolut ikke kunne nå en skid. De første mange uger af lille’pigens liv gik alt tid jo med skrig, skrål og gråd og der var derfor absolut ingen energi eller tid til at gøre rent eller noget som helst andet. Min mor har derfor, helt siden lille’pigen kom til verden, været så sød og rar at sætte en dag af i ugen til mig. Så kommer hun her og hjælper med alt det, som jeg ikke selv kan nå. Dét har været en luksus og jeg har lært, at der ikke går noget af mig, bare fordi min mor hjælper mig. Der giver SÅ meget på overskudskontoen og jeg kan kun anbefale, at bede om/tage i mod hjælp, hvis der er nogen der står klar og gerne vil. Nu hvor lille’pigen er blevet større og har det lidt bedre, så når jeg også selv lidt flere huslige ting. Men min mor fortsætter med at komme og hjælpe og det er faktisk både rart og skide hyggeligt.

 

Learning by doing – Man kan forberede sig på nok så meget inden man bliver mor. Det gjorde jeg også. Læse den ene bog efter den anden og have en helt klar plan om, hvilken mor man vil være, når baby kommer ud. Sådan skal mit barn sove, sådan skal mit barn spise, det her legetøj skal mit barn lege med, sådan skal mit barn omgås andre osv. Men mit råd er faktisk, at man ligeså godt lige kan tage en slapper på sofaen foran Netflix eller tage på café med alle veninderne inden morlivet for alvor går løs, for dét er der ikke alverdens tid til, når baby er kommet. Til gengæld er der masser af tid til at lære, hvilken mor man er, når man først er blevet det og har lært sit barn at kende. Min baby sover ikke der, hvor jeg havde bestemt det i min graviditet. Hun er flaskebarn selvom jeg troede, at jeg skulle amme. Hun elsker det pis’ grimme lamaze legetøj og det gør jeg ikk’ i hvert fald. Hun er ikke så meget i andre hænder end mine og Jonas’ som jeg havde regnet med, for det er ikke det, der fungerer bedst for os og hende. Jeg lå meget på sofaen i min graviditet, men det var af nød og ikke af lyst. Der lå jeg og planlagde alt muligt og nu fortryder jeg, at jeg ikke bare nød at jeg kunne det og så bare tog morlivet, som det nu måtte komme.

 

Morlivet og barsel er et job – Og det er fandme det hårdeste og mest krævende, men det er edderbrandbrølme også det bedste og det vigtigste job, som jeg nogensinde har haft. Jeg synes det er en kæmpe gave, at jeg har muligheden for at gå hjemme et helt år med min lille pige og gøre hendes start på livet så god og tryg som overhovedet muligt. Og jeg ville ikke undvære det! Men når det så er sagt, så er barselslivet altså også på mange måder mega ufedt og jeg stikker en mega ujævn kæp i røven på den næste, der sammenligner barsel med ferie. Der er ikke meget ferie-følelse over barselslivet og jeg går dagligt på kompromis med mine egne behov, for at gøre hvad der er bedst for lille’pigen. Sådan er det at være mor, for det er mit job at sørge for hendes ve og vel. Det ændrer ikke på, at det er det bedste job jeg nogensinde har haft.

 

Tiden går rigtig stærkt – Det er rigtig nok. Tiden går stærkt. Det gør den for alle. Men det er som om, at den går dobbelt så stærkt efter man er blevet mor. Jeg minder dagligt mig selv om, at jeg skal huske at nyde lille’pigen mest muligt hver dag, for lige pludselig er hun stor og vil hellere alt muligt andet, end at hænge på sin mor dagen lang. Tiden får vi sgu aldrig tilbage.

 

Fik du mon læst “Det var fandme dumt sagt af den anden mor”

Hvis du læser med her på bloggen, kan du så ikke lige være en ven og følge dens helt egen side på Facebook lige HER – Så bliver jeg bare så pis’ glad jo 🙂

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar