10 ting som graviditeten har efterladt mig med

Jeg har været gravid. Det er jeg ikke mere, men det kommer nok bag på de færreste. Men graviditeten er ikke forsvundet uden at efterlade lidt, så jeg ikke glemmer, at den har været der.

Strækmærker – Her er der faktisk mere end 10 ting alene. Altså hvis man tæller alle strækmærkerne. De er ikke ligefrem flotte, men jeg er egentlig ikke ked af, at de er der. De minder mig om min graviditet og tiden, hvor min lille pige boede i sin trygge hule i min mave.

Ledsmerter – Særligt i knæ, ankler og håndled. Det er kommet som følge af den store mængde væske, som jeg tog på i graviditeten. Det betyder, at jeg ikke kan løbe. Det betyder også, at jeg ofte vågner om morgenen med et låst håndled, der gør ondt. Heldigvis kan jeg stadig gå lange ture uden at få rigtig mange smerter.

Troldehår – Som ligner, jeg ved ikke hvad. Jeg fik det flotteste hår, mens jeg var gravid, men den glæde forsvandt da godt nok med fostervandet. Jeg fælder ad helvedes til og jeg har en masse korte totter, der stritter ud til både højre og venstre. Heldigvis sætter jeg bare håret op i en barselsknold hver morgen og så kan det nærmest næsten overhovedet ikke ses.

Separationsangst – I hvert fald i forhold til min datter, som jeg har meget svært ved at være væk fra. Hun er ikke blevet passet af andre end mig og Jonas endnu og jeg har kun selv været væk fra hende i få timer ad gangen. Altid i det tidsrum, hvor jeg ved at hun sover. Jeg sover bedst, når vi samsover alle 3 i vores seng og jeg har svært ved at forestille mig, at hun en dag skal sove i sin egen seng. For sulan. Hvordan klarer mor her det mon, når barslen slutter og hun skal i vuggestue eller dagpleje? Det prøver vi lige at lade være med at tænke på.

Nye fødder – Altså. Jeg ved jo godt, at det stadig er mine egne fødder og ikke naboens. Men det ændrer ligesom ikke på, at jeg ikke kan passe mine sko mere og nu har svært ved at finde ud af, hvilken skostørrelse jeg rent faktisk bruger nu.

En rigtig slaske-mave – Med slaske-hud, ar fra de steder hvor der var rigtig meget væske, ekstra kilo og hvad man nu ellers kan forestille sig. You name it, I got it. Det er heldigvis en lille pris, for at have fået verdens dejligste datter.

En masse minder – Selvom det ind i mellem var hårdt at være gravid, så var det jo også hyggeligt og jeg savner ind i mellem, at have lille’pigen i maven. I hvert fald den tryghed, der var i det. Jeg husker, at jeg var så træt af at være gravid, da jeg blev sygemeldt tidligt og skulle opholde mig mest muligt i ro. Da boede jeg næsten på sofaen, så rigtig mange serier og sov en masse. Det hang mig langt ud af halsen. Nu kunne jeg pludselig godt bruge sådan en dag eller to, som en pause fra det travle barselsliv.

Følsomhed og en lethed til tårer – Jeg ved ikke, hvad jeg ikke kunne tåle ved den graviditet, men under graviditeten oplevede jeg pludseligt, at blive meget mere følsom og blive meget let til tårer. Og det er altså ikke blevet bedre, selvom jeg ikke er gravid mere.

En vinterjakke mindre – Min vinterjakke var faktisk ikke ret gammel, men den overlevede ikke, at jeg blev så stor som en hval. Så nu har jeg ingen vinterjakke og må derfor ud og have en ny, når det bliver tid til vintertøj igen.

Verdens dejligste pige – Ja, det absolut bedste ved, at jeg ikke er gravid mere er, at jeg nu har fået lov til at blive mor. Ikke bare “nogens” mor, men Annas mor. Den graviditet gav mig verdens dejligste datter og hun var hele kampen og ventetiden værd. Og for lige præcis hende, ville jeg gøre det hele igen. Men også kun for hende.

 

Fik du læst om dagen, der for et år siden ændrede alt?

2 comments / Add your comment below

 1. Jeg døjer også med ledsmerter – særligt i ankler og knæ 🙁
  Og fælder helt ekstremt og jeg har alt for let til tårer, det er frygteligt haha 😀

  Og så synes jeg selvfølgelig også at jeg har verdens dejligste pige <3

  Skønt indlæg!

  1. Det er surt med ledsmerter. Særligt når man gerne vil være aktiv, som jeg ved at du også gerne vil 🙂

   Og tak! 🙂

Skriv et svar