Hvad har du egentlig lavet i dag, Leah .. #2

Forleden dag delte jeg et indlæg om, hvad jeg havde fået en hel dag på barsel til at gå med. Det indlæg, som du i øvrigt kan læse HER, hvis det gik din næse fordi, tog I ganske godt i mod. Jeg har derfor lavet endnu et, som viser en mere almindelig dag på barsel for os. Nu har vi nemlig ikke en barnedåb lige om hjørnet mere.

Dagen I skal høre om, er dagen i går. Altså tirsdag. Ikke at jeg er i tvivl om, at du godt ved hvilken dag det er i dag. Men nu er der ikke noget at være i tvivl om. Okay, så dagen i går forløb altså således:

Kl: 00.00 – Vi sover alle 3.

Kl: 06.04 – Anna vågner. Hun er glad som altid, når hun vågner. Vi hygger og pludrer lidt, mens mine øjne stille og roligt kommer til live og ikke bare ligner to streger i mit ansigt.

Kl: 06.12 – Jeg løber ned og tisser, mens Anna bliver i sengen. Jeg satser på, at hun godt kan lade være med at vække sin far. Et modigt sats.

Kl: 06.14 – Jeg tager turen op til soveværelset igen. Henter Anna og tager hende med ind på hendes eget værelse til bleskift. Hun får også tøj på.

Kl: 06.27 – Vi går ned i stuen. Anna kommer i kravlegården, så hun lige kan hilse på rødderne. Jeg drikker en flaske vand, ruller gardiner op og åbner vinduer, så vi kan få noget frisk luft ind. Til sidst laver jeg en sutteflaske klar.

Kl: 06.32 – Anna får dagens første flaske. Go’ Morgen Danmark kører i baggrunden, som det oftest gør om morgenen hjemme hos os. Mikkel Kryger er vært igen og det er altid godt. Jens Ringgård er vejrvært i dag. Det slår mig pludseligt, at ingen af de mandlige vejrværter har været med i Vild Med Dans. Hmm. Måske er det kun noget for de kvindelige vejrværter.

Kl: 06.39 – Anna er færdig med at spise. Vi sidder og pludrer lidt, inden vi går ud i køkkenet.

Kl: 06.44 – Vi er gået ud i køkkenet. Jonas er stået op og er i bad. Anna sidder i sin stol, mens jeg tømmer opvaskemaskinen.

Kl: 06.52 – Jeg er på badeværelset. Får nogenlunde styr på håret, børster tænder og kommer i noget  tøj, der ikke er nattøj. Anna hygger med Jonas, mens han får morgenmad.

Kl: 07.05 – Jeg sætter en røvfuld vasketøj over.

Kl: 07.11 – Jeg begynder så småt at gøre barnevognen klar, mens Anna leger i sin kravlegård.

Kl: 07.18 – Vi kysser far farvel og vinker i vinduet.

Kl: 07.20 – Anna begynder at blive træt igen. Jeg lukker vinduer og gør klar til, at vi kan komme på gåtur.

Kl: 07.25 – Anna bliver klædt på til barnevognen. Jeg tager sko og jakke på.

Kl: 07.28 – Jeg putter Anna i barnevognen. Vores evige diskussion om, hvorvidt man har dyne på i barnevognen eller ej, starter som den altid gør, når hun bliver puttet i barnevognen.

Kl: 07.36 – Jeg har vundet diskussionen (tror jeg i hvert fald) og vi tager afsted.

Kl: 07.52 – Anna sover. Men inden da stoppede vi op hvert 10. sekund og tog dyne-diskussionen om og om igen. Jeg vandt til sidst.

Vi startede turen på de skønne landeveje

Kl: 09.05 – Vi skal lige i Bog & Idé inden vi når hjem. Skal bytte en bog, som hun fik flere af til barnedåben.

Kl: 09.12 – Anna vågner efter en lur på 1 time og godt 20 minutter.

Kl: 09.18 – Vi har byttet bogen og vender snuden hjem ad.

Kl: 09.34 – Vi er hjemme igen efter 8 km gåtur. Anna får en ren ble og bukser på.

Kl: 09.40 – Mens jeg får pakket barnevognen ud og gør en sutteflaske klar, ligger Anna i kravlegården. Hun vil ikk’ ligge på maven og ruller derfor demonstrativt om på ryggen. Med lamaze-ormen regner hun lige på, hvor lang hun mon efterhånden er.

Kl: 09.48 – Anna får sin sutteflaske.

Kl: 09.57 – Anna er færdig med flasken. Kommer op og sidde ved mig, mens hun kvitterer med en ordentlig bøvs. Igen lige i mit fjæs. Hun virker træt på trods af, at hun lige har sovet. Vi bliver siddende i sofaen og hygger lidt.

Kl: 10.08 – Anna vil ikke ligge på sit legetæppe, så hun kommer med i køkkenet og sidder i sin højstol og leger med “Flyve-Flemming”, mens jeg spiser. Jeg nævnte også “Flyve-Flemming” i mit seneste indlæg og blev spurgt til, hvem han er. “Flyve-Flemming” er en lamaze-sommerfugl og Anna er 3. barn, der har fingrene i ham. Han har nemlig underholdt både min niece og nevø, da de var på Annas alder. Han fortjener bestemt sin pension, når den en gang kommer.

Anna og “Flyve-Flemming”

Kl: 10.30 – Anna og “Flyve-Flemming” er med nede i bryggerset, hvor jeg ordner vasketøj.

Kl: 10.47 – Vi prøver med legetæppet igen, men hun gider fandme stadig ikk’ det pis. Så hun bliver skide sur.

Kl: 10.56 – Anna sidder i højstolen igen, mens jeg rydder op i køkkenet og gør klar til hendes middagslur.

Kl: 11.05 – Anna har fået en tår vand og er nu solidt placeret i viklen.

Kl: 11.14 – Jeg hjælper Anna med at finde søvnen med nus’ og godnatsang.

Kl: 11.21 – Anna er faldet i søvn. Jeg starter Netflix på Ipad’en og finder mit broderi frem.

Kl: 11.27 – Anna vågner, kigger op på mig og skraldgriner. For så at lægge hovedet ind til mig igen og bare sove videre. What the f***?!

Kl: 14.07 – Anna vågner efter en dejlig lang lur på godt 2 timer og knap 50 minutter. Vi pludrer lidt, mens hun stadig er i viklen.

Kl: 14.11 – Anna er på puslebordet, hvor vi strækker ud efter at have siddet længe i viklen. Hun får ren ble og bukser på. Jeg forbereder en sutteflaske.

Kl: 14.20 – Anna får sin sutteflaske.

Kl: 14.32 – Anna er færdig med at spise. Vi hygger og pludrer lidt i sofaen.

Kl: 14.39 – Anna drak en masse mælk og skal derfor sidde i sin højstol lidt, hvis det hele ikke skal komme op igen. Vi går i køkkenet, hvor hun hygger med “Flyve-Flemming”, mens jeg spiser en banan og drikker en flaske vand.

Kl: 15.05 – Endelig vil hun gerne lege på legetæppet. Jeg ligger der sammen med hende og vi hygger, leger og tumler.

Kl: 15.13 – Far kommer hjem. Vi nyder virkelig, at han går i skole lige i tiden og derfor tager senere afsted om morgenen og kommer tidligere hjem. Far kommer ned på legetæppet også. Anna er glad for at se sin far. Som altid.

Kl: 15.53 – Anna sidder hos far, mens jeg klipper hendes negle og renser hendes ører.

Kl: 16.05 – Jonas skifter Annas ble, mens jeg slapper af og tjekker sådan ca. alt på min telefon.

Kl: 16.09 – Jonas putter Anna til lur i babynesten. Jeg sætter en vask over og rydder lidt op i alt babylegetøjet.

Kl: 16.20 – Vi slapper af i sofaen. Anna er stadig vågen, men ligger bare og pludrer i babynesten.

Kl: 16.28 – Anna sover. Jonas går ud for at lave mad, mens jeg bliver siddende i sofaen.

Kl: 16.50 – Anna er allerede vågen igen, men det er egentlig meget normalt at hun “kun” tager 20-30 minutter om eftermiddagen. Jeg giver hende lidt massage, mens hun bare ligger og slapper af.

Kl: 17.13 – Jeg forbereder den omgang kartoffel-blomkåls-broccoli-mos, som hun skal have til aften i dag. Det er nemt i dag, for der skal bare tages en portion op af fryseren, som lige skal varmes og have tilsat fedtstof. Super nemt!

Kl: 17.23 – Anna spiser. Hun er tydeligt skuffet over menuen, men det er nok fordi hun de seneste dage har fået frugtmos. Dog accepterer hun det efter et par skefulde.

Kl: 17.39 – Anna er færdig med at spise. Hun sidder med til bords, mens vi spiser.

Kl: 17.57 – Jeg gør en sutteflaske klar.

Kl: 17.59 – Anna får sin sutteflaske.

Kl: 18.09 – Anna er færdig. Hun kommer med ud i køkkenet, hvor Jonas og jeg hjælpes ad med at rydde op i køkkenet.

Kl: 18.24 – Jeg snupper et bad, mens Jonas leger med Anna.

Kl: 18.41 – Jeg vasker sutteflasker, mens Jonas stadig leger med Anna.

Kl: 18.56 – Jeg giver Anna ren ble og nattøj på.

Kl: 19.07 – Anna siger godnat til rødderne i kravlegården.

Kl: 19.12 – Anna og jeg sidder i sofaen og slapper lidt af. Anna falder til ro og trætheden rammer hende.

Kl: 19.20 – Jeg putter Anna i babynesten.

Kl: 19.22 – Anna er faldet i søvn. Jeg sætter mig med computeren og begynder at skrive dette blogindlæg. Jeg skal se De Unge Mødre, så Jonas forsvinder ned til det andet fjernsyn i gæsteværelset.

Kl: 21.30 – Jeg fylder vand i sutteflaskerne, så de er klar til dagen efter. Som så er i dag.

Kl: 21.36 – Jeg børster tænder og gør klar til at komme i seng.

Kl: 21.57 – Jeg forbereder en sutteflaske.

Kl: 22.00 – Anna får sutteflaske i søvne.

Kl: 22.13 – Hun er færdig med flasken. Sidder lidt op ad mig, mens mælken lige lander i maven. Hun sover stadig.

Kl: 22.28 – Jeg bærer en sovende Anna op i vores soveværelse, i vores seng, hvor hun putter i smørhullet.

Kl: 22.30 – Anna sover videre, så jeg skynder mig at gøre det samme. Jonas ser vist stadig film i gæsteværelset. Jeg tænker på, om han mon er faldet i søvn dernede.

Kl: 00.00 – Jonas er kommet op i seng også og nu snorksover vi alle 3.

Skriv et svar