Slet ikke vigtige ting, som Jonas og jeg kan diskutere for evigt

Tro det eller ej, men der findes faktisk ting, som Jonas og jeg kan diskutere til evig tid. Ting vi aldrig vil blive enige om, men alligevel vil vi gerne kaste en masse tid og energi i at diskutere dem. Om og om igen. De fleste af tingene kommer af, at den sejeste af os er vokset op i nordjylland, mens den anden er vokset op på sjælland. Og selvom der ikke er specielt mange kilometer fra det ene til det andet, så er der faktisk ind i mellem store forskelle at finde. Meget afgørende forskelle, åbenbart.

Så i anledning af at denne uge på bloggen handler om alt muligt, der kun handler om Jonas og jeg, da synes jeg lige, at I skal høre, hvad vi har diskuteret mange gange i løbet af de seneste knap 9 år. Så kan vi måske finde ud af, hvor mange der holder med den seje af os.

 

Hedder det en karbonade eller en krebinet? Hakket svinekød eller hakket svine- og kalvekød formes og vendes i æg og/eller mælk og vendes til sidst i rasp og så ellers en tur på panden. Dét er en karbonade. Men for Jonas er det en krebinet, hvilket selvfølgelig er helt forkert. Så det diskuterer vi ind i mellem. Men det gør landets kokke vist også, så det er der vist aldrig nogen som helst, der bliver enige om.

Hedder det en tebirkes eller en københavnerbirkes? Et stykke morgenbrød. Sådan noget wienerbrøds-agtigt noget med sukkerstads-agtigt fyld. Det hedder naturligvis en københavnerbirkes, men det er en vis forhenværende sjællænder ikk’ helt enig i.

Det der skiferie, er det fedt nok? Det her har ikke noget at gøre med, hvor vi er vokset op. Vi er bare ikke enige. Mit svar er et stort rungende neeeeeeeeeej! Endda selvom jeg ikke har prøvet, at være på en rigtig skiferie. Men det har Jonas og han kan ikke få sine lange irriterende arme ned over det. Og i de 9 år vi har været sammen, har han svoret at vi skal på skiferie på et tidspunkt. Det er ikk’ sket endnu og jeg har ikke travlt med at komme afsted da. Jeg vil gerne afsted, hvis vi skal bo på et mega lækkert luksushotel med spa og alt muligt andet unødvendigt selvforkælelses-gøgl. Jonas siger, at det er meget dyrt. Jeg siger, at vi kan spare nogle penge ved, at jeg ikk’ får brug for leje af ski, liftkort og en masse nyt overtøj. Det får jeg nemlig ikke brug for i hotellets spaområde. Eller i buffeten.

Hvad er en kagemand lavet af? Vi er ikke mere uenige om det her, end hvad vi er med de andre emner. Men af en eller anden årsag betyder det tåbeligt meget for os begge, at vores datter vokser op med den “rigtige” kagemand. Og vi er ikke enige om, hvad en “rigtig” kagemand er. En kagemand skal selvfølgelig laves af brunsviger. Drysset med slik og fødselsdagsbarnets navn skrevet på kagemandens marcipan-mave. Jonas synes, at en kagemand skal laves af tørt og kedeligt wienerbrød. Jeg kan godt huske den første sjællandske wienerbrødsramte kagemand, som jeg så til en fødselsdag på sjælland. Den så bare så uendelig kedelig og trist ud. Som om den selv var ked af, at den ikke var lavet af brunsviger. Det triste liv for en kagemand.

Sjælland er da København, ikke? Da Jonas kom ind i vores familie, kaldte alle ham for “københavneren”. Jonas har aldrig boet i København, men det er jo almen viden, at hele sjælland bare er København. Ej, jeg ved jo faktisk (heldigvis) godt, at det ikke er rigtigt. Men det er pisse sjovt, at irritere Jonas med det. Når min mor fortæller andre folk om Jonas, da fortæller hun altid, at hendes svigersøn kommer fra København. At han er københavner. Og det er lige skægt hver gang.

 

Det kunne være fedt, hvis I kommenterede om I er enige med den sejeste af os eller ej. Eller måske mener noget helt andet 🙂

4 comments / Add your comment below

Skriv et svar