Efterårsaktiviteter som jeg glæder mig til at lave med min datter

Efteråret er på vej i mod os og jeg synes, at det er mega fedt. Jeg elsker efteråret. Det bliver mørkere udenfor, hvilket indbyder til indendørs hygge med stearinlys, tæpper og hjemmesko. Vinden rusker i håret og regnen siler måske ned. Vild Med Dans starter igen (faktisk lige præcis i aften) og jeg elsker det program ligeså meget, som Jonas på ingen måde elsker det.

Der findes utallige hyggelige aktiviteter, som man kan lave med familien i efteråret. Eller med sig selv, hvis man har lyst. Min lille pige er endnu for lille til det meste af det, men der er masser af ting, som jeg glæder mig til at lave med hende på sigt.

Her er nogle af mine forslag til hyggelige efterårsaktiviteter:

 

Gåture: Jeg elsker gåture hele året rundt, men særligt på denne tid af året. Vinden der roder med mit hår og regnen, der siler ned. Og den kolde vind, der giver æblerøde kinder. Jeg elsker at følge naturen, når årstiderne skifter. Her i efteråret ser vi bladene, der skifter farve til flotte rødlige nuancer, inden de stille falder af træerne. Lige nu er lille’pigen med på mine gåture. Hun sover trygt og varmt i sin barnevogn. Når hun bliver større håber jeg, at hun stadig gerne vil med mig på en masse gåture.

Kastanjedyr: På gåturen kan man jo passende gå forbi et kastanjetræ. I hvert fald hvis man ved, hvor der er et. Så kan man lige samle en ordentlig røvfuld kastanjer og tage dem med hjem. Noget af det hyggeligste i efteråret er, at man kan kan sidde og lave kastanjedyr. Godt for fantasien, godt for fingerfærdigheden og godt for hyggen og samværet i familien. Kan I huske de der “edderkopper” man som barn lavede med forskellige farver garn? De er så fine. Dem glæder jeg mig til at lave med lille’pigen en dag.

Boller og varm kakao: Der er intet som nybagte boller og varm kakao, når vinder rusker udenfor og regnen slår på vinduerne. Perfekt til efter en lang gåtur. Boller og varm kakao kan desuden også sagtens gå an til vinter også. Et godt tip er, at bage en god stor portion, hvis man alligevel er i gang med at bage. Så er der lidt til fryseren, som meget nemt kan tages op og varmes til den perfekte efterårsdag.

Filmhygge: Det kan være i biografen eller hjemme i stuen i nattøj med dynerne i sofaen. Der er ikke noget så hyggeligt som filmhygge, når vejret byder til indendørs hygge.

Brætspilshygge: I min familie kan vi godt lide at spille. Jonas og jeg gjorde det også meget i perioder, før vi blev forældre. Lige nu er tiden ikke så meget til det, men jeg håber vi kan genfinde glæden og hyggen ved et brætspil, når lille’pigen ikke er helt så lille mere.

Græskarudskæring: En fast del af efteråret i vores familie er græskarudskæring. Man ved også, at det er blevet efterår, når butikkerne har græskar stående ude foran. Der kan snildt gå en god eftermiddag med det og resultaterne er altid flotte og vidt forskellige.

Bål i haven: Vi har ikke nogen bålplads i haven, men det skal vi dælme have, når lille’pigen bliver større. Snobrød, bagte æbler, skumfiduser og måske skal aftensmaden endda laves på bål. Det tror jeg godt, at Jonas kan finde ud af. Der er ikke noget hyggeligere end at samles om et bål og bare være sammen uden en masse forstyrrelser fra TV, telefoner og hvad ved jeg.

Trylledej: Trylledej er en drøn hyggelig indendørs aktivitet. Og så det jo ret nemt og overkommeligt at lave selv.

Halloween i Tivoli: Eller andre steder for den sags skyld. Hvad end der lige ligger nær dig. Da Jonas og jeg boede i Køge, havde vi årskort til tivoli i København. Vi besøgte det ret tit og særligt var det hyggeligt at komme forbi til halloween, hvor pynten er så flot og (u)hyggelig.

Særlige arrangementer i din by: I skolernes efterårsferie er der ofte mange aktiviteter for børn og familier i dit nærområde. Så det er bare med at kigge i avisen, på Facebook og hjemmesider. Måske er der lige den aktivitet, der passer godt til jer.

 

Hvis du har flere ideer til efterårsaktiviteter, så smid dem gerne i en kommentar. Måske kan andre få glæde af dem 🙂

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar