Finurlige babyting, som vi er blevet klogere på

Husker du indlægget om finurlige babyting som vi ikke turde ikke at købe, men ikke ved om vi kan finde ud af at bruge? Det er længe siden. Jeg var stadig gravid og der var endnu knap en måned til lille’pigens ankomst på det tidspunkt.

Nu er der gået lidt tid og vi er faktisk blevet lidt klogere på de der finurlige ting. Så dette indlæg skal handle om nogle af de ting til baby, som vi enten ikke fik brug for eller absolut ikke vil undvære. Måske kan nogle af jer kommende mødre derude blive inspireret. Lad os da starte med nogle af de ting fra det tidligere indlæg:

Lusekammen: Altså det der også hedder en tættekam. Man kan bl.a. bruge den til at fjerne arp fra babys hoved. Lille’pigen har ikke haft ret meget arp. Ind til videre har jeg måske fjernet arp 2-3 gange, så i det mindste fandt jeg da ud af, hvordan man gør. Den har været ganske god at bruge til det, så selvom den ikke er brugt meget, ville jeg ikke have undværet den.

Ammeindlæg: Jeg købte en enkelt pakke, men har ikke brugt dem til en ski’. Jeg fik jo aldrig det der amning op at køre, så det har naturligvis ikke været en nødvendighed for mig. Men jeg er sikker på, at kvinder der ammer kan have stor glæde af dem.

Amme-BH: Det er lidt den samme historie, ikk? 😉

Mormortrusser og gigantiske natbind: JA TAK! Åh, jeg havde ikke kunne være nogle steder i dagene efter fødslen uden både de kæmpe trusser og de store natbind. Faktisk huggede jeg en håndfuld af de der smukke og elegante net-trusser med hjem fra sygehuset. Der gik i hvert fald 14 dage, før jeg kunne undvære dem. Sad, but true!

Snot-støvsuger-dimsen: Lille’pigen har endnu ikke været snottet, så jeg har ikke haft fornøjelsen af at prøve den endnu. Jeg har dog stadig svært ved at se for mig, at jeg skulle komme til at tage den i brug. Jeg forstår stadig heller ikke, hvordan den overhovedet virker? Tror hellere jeg vil have en af dem, hvor jeg ikke skal suge.

Ergonomisk babypude: Den har vi aldrig fået brug for, så den ligger pænt ubrugt nederst i en kasse under puslebordet.

Barnevognen: De færreste nybagte forældre vil undvære en barnevogn. Det giver vist sig selv. Men jeg bliver simpelthen lige nødt til at lave en omgang fuldstændig usponsoreret reklame for min egen barnevogn. En Emmaljunga Big Star Supreme med punkterfrie drejbare hjul. Det var et af de første køb vi gjorde os. Eller faktisk var det mine svigerforældre, der købte den til os. Det var den babyting, som jeg havde glædet mig mest til at købe og havde lagt flest tanker i. Den har været let at finde ud af. Den kører upåklageligt og så er den pisse hamrende flot. Jeg er ret vild med “det klassiske” barnevogns-look, men jeg vil gerne have alle de smarte funktioner fra de nyere vogne. Den her barnevogn har levet op til det hele og alle tænkelige forventninger vi har haft. Jeg eeeeeeeelsker den barnevogn. Vi har netop erhvervet os en klapvogn af samme mærke. En Emmaljunga Super Nitro. Den kan alt muligt fancy og smart, mens den også har “det klassiske” look. Jeg glæder mig allerede til at lille’pigen kan sidde op selv, så vi kan bruge den.

Barnevogntaske: Eller hvad det nu hedder. Altså sådan en smart lille fætter, der kan hænge på styret. Den har været uundværlig for mig. Den har lige kunne bære min telefon, nøgler, pung og vandflaske, så jeg altid har det mest nødvendige med. Jeg er jo ikke typen, der går med taske selv, så det er rigtig rart, at have den med i stedet.

Vikle: Jeg bruger en strækvikle, for sådan en havde min søster liggende fra da hun havde små babyer. Ikke at hun nogensinde fik den brugt. Det har bestemt været til mit held, for hold nu op, hvor har den bare været guld værd. Før jeg blev mor, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle vikle. Ligesom jeg heller ikke troede, at vi skulle samsove 😉 Men lille’pigen er en trygheds narkoman og viklen har ind i mellem været det eneste rigtige sted for hende. Hun sover faktisk til middag i den lige nu, mens jeg sidder og skriver det her.

Kidsme Food Feeder: Nogen kalder den også for en frugtsut. Uanset navnet så er den i hvert fald smart og lille’pigen elsker den. Indtil videre har hun smagt: agurk, æble, blomme, nektarin, vandmelon, vindruer, hindbær, blåbær og kiwi. Foruden at stimulere smagssansen, så udfordrer den også hendes finmotorik i fingrene. Den er desuden fremragende, når gummerne klør og gør ondt. Den er jo ikke uundværlig, men jeg vil altså helst ikke undvære den alligevel.

Puslebord: Altså jeg ville selvfølgelig ikke have undværet et puslebord. Men at have 2 er måske en my i overkanten. Vi købte 2 fordi vi tænkte, at det ville være praktisk med et i stueetagen og et på hendes værelse på 1. sal. Men faktisk bruger vi bare mest det i bryggerset i stueetagen. Og det er endda det, som vi købte brugt for en slik. Det fine nye puslebord der står på hendes værelse, bliver forhåbentlig brugt mere i fremtiden. Om ikke andet kan det laves om til et legebord/skrivebord, når hun bliver større. Så helt spildt er det forhåbentlig ikke.

Uroen over puslebordet: Det deler lidt vandene, om man bør have en uro over puslebordet eller ej. Nogen mener vist, at det skaber uro omring pusletiden og mindsker muligheden for nærvær og øjenkontakt. Det er vi lodret uenige i hjemme ved os. Her hjemme havde vi ikke overlevet de første 3 måneder af lille’pigens liv uden den uro, som hænger over puslebordet. Hun har elsket den fra første gang hun så den. Og den er ikke engang sådan vildt pæn eller noget. Den er faktisk jævnt grim. I perioder var det simpelthen det eneste, der kunne få hende til at falde til ro, når hun var ked af det. Jonas og jeg kommer til at gemme den uro til evig tid, fordi vi er så taknemmelige for den hjælp, den gav os i starten af lille’pigens liv. Heldigvis formåede vi at skabe ro, nærvær og øjenkontakt på alle mulige andre tidspunkter 😉 – Og nu hvor lille’pigen ikke nødvendigvis ligger stille under bleskift mere, så er den faktisk ret god til lige at aflede hendes opmærksomhed i et splitsekund, så det ikke altid behøver være en kamp at få bleen på hende.

2 comments / Add your comment below

  1. Ja, lusekammen er virkelig genial til arp – vi har kun brugt den én gang, men ville heller ikke være foruden. Arpen forsvandt så nemt. Jeg er og har også været mega glad for amme bh’er, amme indlæg, kæmpe bind, kæmpe trusser, vikle, Emmaljunga og uro over puslebord 😀

    Mht snot dimsen – så kan den altså virkelig anbefales den hvor man selv suger. Vi har både en hvor man ikke skal suge og den hvor man skal. Den er komplet elendig den hvor man ikke suger – synes vi. Karla er ret snottet lige for tiden og er du gal hvor er det nemt at suge alt snot ud med den dims – og heldigvis ikke ulækkert 😛

  2. Fedt! Nu ved jeg, hvem jeg skal skrive til, når jeg ikke kan finde ud af at bruge snotstøvsugeren 🙂 !

Skriv et svar