Hvad har du egentlig lavet i dag, Leah? .. #4

Så blev det tid til at dokumentere endnu en dag på barsel med lille’pigen. Den bandit. For sikke en dag det endte med at blive og jeg tænkte flere gange undervejs gennem dagen, at det her kan jeg altså ikke udgive. Men altså. Hvorfor ikke? For de fleste ved sgu da, at en barselsdag også kan være temmelig rådden. Ligesom vores dag i torsdags var. Dagen jeg tager udgangspunkt i er nemlig torsdag d. 18. oktober.

Kl. 00.00: Vi snorksover.

Kl. 00.30: Anna vågner og er ked af det. Eller egentlig vågner hun ikke. Hun er bare ked af det i søvne. Hun drømmer nok noget ikke særligt rart. Jeg tager hende ud af babynesten og putter hende tæt ind til mig. Hun sover videre med det samme uden gråd.

Kl. 05.19: Anna vågner. Det er liiige til den tidlige side for hende (og mig), men så kunne vi da nå ned og sige godmorgen og farvel til far.

Kl. 05.27: Jeg skifter Annas ble og giver hende tøj på.

Kl. 05.36: Vi kysser far farvel, da han nu skal på arbejde. Jeg lægger derefter Anna i kravlegården, mens jeg selv kommer i noget tøj og får smidt håret op i en barsels-knold.

Kl. 05.50: Jeg laver en sutteflaske klar. Anna er med på armen. Hun spiser uden bøvl. Skønt!

Kl. 06.04: Anna kommer tilbage i kravlegården, hvor hun lige slår mave, mens hun gennem tremmerne ser vejrudsigten. Jeg rydder op og begynder at samle ind til en røvfuld vasketøj.

Kl. 06.30: Jeg spiser morgenmad. A38 og en grapefrugt. Jeg indtager den i sofaen, mens jeg ser starten af Go’ Morgen Danmark. Anna ligger og hygger ved siden af i sofaen. Hun er ligeså vild med Mikkel Kryger, som jeg er.

Kl. 07.02: Anna er ved at blive træt igen. Vi får gjort klar til at kunne tage på gåtur med barnevognen. Vi lukker vinduer rundt omkring og Anna får overtøj på.

Kl. 07.21: Så er vi ude af døren. Anna sover efter små 10 minutter.

Det absolut bedste ved at stå tidligt op er, når vi fanger sådan en solopgang og ellers ser byen vågne.

Kl. 08.59: Vi er hjemme igen. Anna sov en times tid og nød ellers det sidste af turen hjem, hvor hun lå og kiggede ud på træerne. 7.5 km blev det til. Anna får skiftet ble og bliver lagt på sit legetæppe omringet af legetøj.

Kl. 09.10: Jeg sætter en vask over. I fryseren finder jeg Annas aftensmad frem, så den kan tø op. Hun får grøntsagsmos med en kødbolle, da hun ikke kan spise det, som vi skal have. Jeg laver også formiddagsmad til Anna. Det er bare en omgang fuldkornsgrød med frugtmos i dag, som hun spiser med udemærket velbehag.

Kl. 09.34: Anna er færdig med at spise og vi bevæger os op på hendes værelse, hvor vi skal have sorteret størrelse 68 ned i kasser, mens vi graver str. 74 frem. Det er altid med blandede følelser, når vi pakker tøj ned og frem. Men det genkender alle mødre vel?

Kl. 10.05: Vi er færdige med at sortere tøj og bevæger os nedenunder igen. Anna leger på sit legetæppe, mens jeg spiser et æble.

Kl. 10.18: Så begynder den unge dames humør ellers så småt at vende. Vi skynder os at lave en sutteflaske klar.

Kl. 10.30: Jeg opgiver at få flasken i hende, da hun bare pisse meget skriger af den og mig. De seneste dage er hun begyndt at drikke mindre af formiddagsflasken og brokke sig mere over den. Så i dag var måske sidste gang med den. Nu prøver vi i hvert fald at gøre det anderledes fremover. Wish me luck! 😉 – Nå, men vi pludre lidt på legetæppet i stedet, men hun er godt nok noget af en gnavpot.

Kl. 11.00: Jeg putter hende i barnevognen og sætter hende udenfor. Jeg når lige at hænge en omgang vasketøj til tørre, inden vi igen smutter på gåtur.

Kl. 12.00: Anna vågner efter kun 40 minutters lur, da en stor traktor kører forbi. Ja, vi bor på landet. Jeg ved af erfaring, at det ikke passer den unge dame at vågne allerede efter 40 minutter til middagslur og der går heller ikke lang tid, før hun stikker i vanvids hyl og bare ingenting vil. Sparker og slår ud til højre og venstre, mens hun skriger som en vanvittig. Hun vil have sutten, men spytter den ud. Hun vil have dynen, men sparker den af. Hun vil have os til at køre videre, men alligevel får hun mig til at stoppe hele tiden. Kan I stave til M-Ø-G-U-N-G-E? For sulan, hvor jeg hader, når hun laver det nummer, mens vi er ude på åben gade. Vi når op til den lokale skole, hvor jeg finder en ret rustik og gammel parkeringsplads. Hun synes at falde til ro, når vi ruller hen over den. Så der går jeg ellers pænt i cirkler i 20 minutter til hystaden falder i søvn igen.

Kl. 12.30: Hun sover igen. Thank God! Jeg fortsætter gåturen.

Kl. 13.29: Vi er hjemme igen efter i alt 10.3 km gåtur. Anna får skiftet ble og kommer ind på legegulvet igen. Der går kun få minutter, før hun genfinder sit jævnt sure humør frem igen og bare skriger efter mig, indtil jeg tager hende op.

Kl. 13.41: Jeg laver en sutteflaske klar og en smule frugtmos. Jeg tænker, at hun nok er sulten efter at have skippet sidste flaske. Det er hun så overhovedet slet ikke! Fuld af brok drikker hun måske 40% af, hvad hun plejer og frugtmosen får lige akkurat lov til at komme ned i maven. Så vi fortsætter den dårlige stemning. Halleluja!

Kl. 14.06: Jeg lægger noget vasketøj sammen, mens Anna ligger på legegulvet og overvejer sit humør en ekstra gang.

Kl. 14.12: Jeg tænker, at jeg måske kan få lov til at forberede lidt til aftensmaden. Men det tænker Anna, at det kan jeg slet ikke få lov til. Skide sur baby, som hverken vil sidde hos mig eller være væk fra mig. Jep. Så er hun nemlig rigtig let at blive klog på. Jeg kæmper med en sur, utålmodig, hidsig og ked møgunge den næste times tid. Intet kunne stille hende tilfreds.

Kl. 15.30: Nu er jeg nødt til at gå i køkkenet, da aftensmaden skal i ovnen omkring kl 16.00, da den skal stå og hygge sig derinde i dejlig lang tid. I hvert fald en time. Og vi skal jo helst have mad til omkring kl 17.00, hvor Anna plejer at spise. Bare så vi kan spise sammen alle 3. Anna accepterer faktisk, at ligge lidt på legetæppet i køkkenet. Hun får også lov til at se lidt Ipad. Whatever works 😉

Kl. 15.40: Anna finder det sure humør frem igen, men begynder også at gabe. Det passer også med hendes eftermiddagslur, så jeg drøner hende i barnevognen. Hun sover bare i bryggerset, da jeg ikke vil stille sådan en hystade udenfor og ellers rende frem og tilbage. Hun plejer også kun sove 20-30 minutter om eftermiddagen, så ingen grund til at smide hende i en masse tøj for det.

Kl. 16.00: Det lykkes mig at få maden i ovnen, selvom jeg render frem og tilbage mellem køkkenet og bryggerset konstant. Øv, hvor hun kæmper mod den søvn. Det plejer hun ellers ikke at gøre ret tit.

Kl. 16.15: Jeg opgiver at putte hende i barnevognen og tager hende op igen. Hun kommer ned på legetæppet, men af ren og skær træthed vrider hun sig bare i vildskab. Jeg tager viklen på og putter hende i den. Det giver en smule mere ro, men slet ikke nok.

Kl. 16.35: Jonas kommer hjem, men hvor han plejer at møde en glad og frisk datter, der lige er vågnet fra sin eftermiddagslur, er det så overhovedet ikke tilfældet i dag. I stedet bliver han viftet væk af mig, da hun ikke må se ham. Hun er nemlig lige ved at falde i søvn, hvilket sker 5 minutter senere.

Kl. 17.00: Hun vågner igen efter 20 minutter. Hun er ikke helt frisk, men da hun ser sin far, kan hun jo ikke sove mere. Det er også fint. Hun kommer op til Jonas, mens jeg forbereder hendes aftensmad. Vores mad er også færdig, så vi kan alle sætte os ved bordet. Den unge dame vil selvfølgelig ikke have sin mad. Da hun ikke har spist så flittigt i dag, vælger jeg at lave noget andet til hende, som heldigvis glider lidt bedre ned. Men hun spiser ikke ret meget.

Kl. 17.43: Vi rydder af bordet. Jeg skynder mig at smutte i bad og nyder freden, mens Jonas hygger sig med Anna. Hendes humør er nogenlunde nu.

Kl. 18.04: Jeg er ude af badet igen. Jeg ordner lidt praktisk, mens jeg har Anna med på armen.

Kl. 18.19: Jonas giver Anna nattøj på, mens jeg gør en sutteflaske klar. Den drikker hun heldigvis med velbehag. Hun slutter af med lidt frugtmos. Det plejer hun ikke, men da hun ikke har spist ret meget gennem dagen, så får hun lige en lille klat af det.

Kl. 18.43: Jeg renser sutteflasker, mens Jonas og Anna hygger i sofaen. Tager desuden øllebrød op af fryseren, som Anna skal have til formiddagsmad fredag.

Kl. 19.00: Jonas putter Anna. Ikke uden bøvl og hun bliver da noget sur. Hun overgiver sig dog og sover omkring 19.20. Øv. Jeg hader når hun går sur i seng. – Mens Jonas putter hende, sætter jeg mig med min computer og begynder at skrive dette indlæg. Jeg ser “Til Middag Hos” i mens.

Kl. 21.00: Jeg gør mig klar til at komme i seng. Stiller sutteflasker klar til fredag. Finder tøj til Anna og ellers gør klar, hvad der nu skal gøres klar til dagen efter.

Kl. 21.17: Jeg er hoppet under dynen. E-N-D-E-L-I-G! Jeg er godt nok træt efter sådan en dag med hystaden. Og helt modsat ligger hun nu ganske fredeligt i sin babynest ved siden af mig, mens hun bare snorksover. Så er hun pludselig verdens sødeste igen <3

Kl. 21.34: Efter at have kigget instagram igennem fra ende til anden, er jeg nu ved at have svært ved at holde øjnene åbne. Godnat og slet ikke tak for i dag.

Kl. 00.00: Vi snorksover.

 

Natten til fredag går rigtig fint og hun sover til kl 06.00 fredag morgen. Desværre fortsætter det sure humør fredag morgen, men heldigvis finder jeg frem til grunden i løbet af formiddagen. Den unge dame har fået sig en gang hård mave. Et problem vi jævntligt møder her hjemme, trods daglig brug af Movicol og jævntligt en omgang sveskemos. Stakkels mus. Hendes humør vender 180 grader, da det lykkes hende at fylde en ble. Skønt! Jeg får jeg det faktisk helt dårligt med, at jeg har været ret træt i ægget af hende det meste af torsdagen.

Hvis der sidder nogle af jer derude, der har gode fif til at komme det der hård mave til livs, så send gerne en hjælpende hånd til os 🙂

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar