Jamen så lærer hun jo aldrig at ..

Kender I det der med, når andre synes de ved mere om dit barn, end du selv gør? Altså dig der er moren? Heldigvis er det ikke det, jeg oplever mest, men det sker dog alligevel sådan jævnt ind i mellem. Mest i form af små stikkende kommentarer, som måske eller måske ikke var ment som stikkende.

Det kommer oftest som bemærkninger i min indbakke, hvor det er ganske privat og meget nemt. Ind i mellem også i direkte tale, men så er det oftest fra nogen, som ikke er tæt på mig i hverdagen. De der er tæt på mig og lille’pigen i hverdagen, ved efterhånden godt, at jeg har styr på det og at jeg desuden ikke laver om på, hvordan jeg er mor, fordi nogen mener noget andet end mig.

Jeg kunne godt tænke mig at dele nogle af de ting, som “bekymrer” andre folk i ny og næ. Bare fordi jeg kan og fordi det er skægt. Og fordi vi skal snakke om et eller andet.

 

“Jamen så lærer hun jo aldrig at sove i sin egen seng”

Nej. Det gør hun i hvert fald ikke i morgen. Heller ikke i næste uge og nok heller ikke om en måned. Men der er langt fra dét og så til aldrig, aldrig, aldrig nogen-fucking-sinde. Lille’pigen skal nok komme i sin egen seng, når det er det bedste for hende. Og det er det ikke lige nu. Hun tror desuden, at hendes tremmeseng er en legeplads, så der er så ganske meget uro, hvis man prøver at putte hende i den. Og nok kan vi godt lide sjov og ballade, men ikke når vi skal sove. Så hun får altså lov til at blive i vores seng sin babynest, som nok snart skal skiftes ud med en juniornest, da hun godt kan lide at ligge i sådan en “rede”. I løbet af natten ender hun underligt nok altid med at ligge i favnen på sin mor. Ikke underligt at det også er der, hvor hun altid sover mest roligt og tungt. Og det der med egen seng, det tager vi når tid er og så lærer hun det der. Vi er jo heller ikke begyndt på matematikken endnu, selvom det også er noget, hun gerne skulle kunne en dag. Om ikke andet, så kender jeg ikke mange 13-årige, der stadig kun kan sove i en babynest hos mor og far. Så vi når det nok 😉

 

“Jamen så lærer hun jo aldrig, at være uden sin mor og far”

Vores datter på 7 måneder er ikke rigtig blevet passet af andre end os endnu. “Os” er hendes mor og far. Det er “kun” blevet til en enkelt gang på en halvanden times tid af min mor og det var hverken planlagt eller det, jeg havde mest lyst til. Du kan læse om det HER, hvis du har lyst. Selvom det nu alligevel gik meget fint, så ligger det ikke lige i kortene, at hun skal passes igen i nærmeste fremtid.

Jeg synes simpelthen bare ikke, at det er tid til det endnu. Hun er alt for lille. Altså min pige er alt for lille. Det kan sagtens være en anden sag med alle andres babyer på samme alder. Det fede ved babyer er nemlig, at de pisse meget ikke er ens. Heller ikke i behov. Men lille’pigen er altså for lille. Bum basta! Men jeg kan love jer, at jeg kender ingen 13-årige, der ikke hellere vil på weekend hos bedsteforældrene eller sove hos bedste vennen. Så det når vi nok, når tiden er rigtig for hende.

 

“Jamen så lærer hun jo aldrig, at sove i en stillestående barnevogn. Hun bliver aldrig klar til dagpleje så” 

Jeg er godt klar over, at det ikke er en hemmelighed, at jeg går mange ture med lille’pigen i barnevognen, når hun sover. Det er sådan jeg får den motion, som jeg gerne vil have. Totalt egoistisk mor, ikke sandt? 😉 Det bekymrer åbenbart nogle sjæle, at min datter så ikke kan sove i en stillestående barnevogn. Men jeg kan godt love jer, at det er en stod fed løgn, for det kan hun faktisk godt. For det gør hun nemlig også. Hun sover jo altså flere gange om dagen og vi går ikke tur hver gang. Vi bekymrer os desuden på ingen måde om dagplejetiden endnu eller forbereder os til den. Der er 4 fucking måneder til dagplejestart endnu, så vi når det nok. Børn har det jo også med at tilpasse sig dagligdagen, når de starter i pasning, så det skal vel nok gå. Jeg kender desuden ingen 13-årige, der ikke klarede at sove i en stillestående barnevogn i pasningsordningen. Så det skal nok gå.

 

Uanset hvad der end måtte være en bekymring, så når hun det nok den dag, hvor hun er klar til det 🙂

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar