Hvad har du egentlig lavet i dag, Leah? #5

Jeg har dokumenteret endnu en dag på barsel med lille’pigen. Ikke fordi jeg lever et sådan specielt vildt barselsliv på nogen som helst tænkelig måde. Jeg synes bare det er interessant at se, hvordan de her dage ændrer sig i takt med, at lille’pigens udvikling skrider frem og hun kan mere og mere. Og så har de nysgerrige en mulighed for at finde ud af, hvad vi bruger tiden på.

Jeg har taget udgangspunkt i dagen i går: Mandag den 3. december.

 

Kl. 00.00: Vi sover alle 3. Lille’pigen i egen seng nede ved fodenden af vores seng.

Kl. 00.14: Lille’pigen vil over til os, så det kommer hun. Vi sover videre med det samme.

Kl. 02.58: Lille’pigen vågner og roder lidt rundt. Har svært ved at finde ro. Jeg henter en tår vand til hende nede i køkkenet. Hun er vågen et lille kvarters tid, inden vi sover videre igen.

Kl. 05.00: Jonas står op og tager afsted på arbejde.

Kl. 07.10: Jeg vågner. Jeg kan fornemme at klokken er mere, end den plejer at være, når lille’pigen og jeg starter dagen. Kigger på min telefon og får et chok over at se, hvor “meget” klokken er. Lille’pigen sover endnu. Hun ligger stadig lige ved siden af mig.

Kl. 07.14: Lille’pigen vågner og er i et vældig godt humør. Hun har sovet “længe”. Normalt står hun op et sted mellem kl. 05.15-06.15’ish. Jeg klager ikke, hvis det skal til at være en ny vane.

Kl. 07.20: Vi står op. Jeg reder seng og åbner vinduer, mens lille’pigen tager en kravletur på gulvet. Bagefter går vi ned i stuen, hvor lille’pigen siger godmorgen til rødderne i kravlegården.

Kl. 07.30: Lille’pigen får sin sutteflaske.

Kl. 07.42: Jeg får noget tøj på og håret sat op, mens lille’pigen leger og ser Go’ Morgen Danmark.

Kl. 07.57: Lille’pigen får ren ble og tøj på.

Kl. 08.05: Jonas har glemt at samle barnevognen efter vi var på tur med den i søndags. Det er altid hans opgave, så det har jeg ikke en skid styr på. Mens lille’pigen leger og undersøger bryggerset, giver jeg mig i kast med at få samlet den, da vi jo skal bruge den i løbet af dagen. Det tager lang tid, men efter en masse brok og telefonisk guidning fra Jonas lykkes det dog.

Kl. 08.30: Lille’pigen leger på legetæppet, mens jeg tømmer opvaskemaskine og rydder op.

Kl. 08.50: Jeg forbereder noget morgenmad til lille’pigen og mig selv. 7 ud af 10 gange får hun øllebrød med sveskemos. Det får hun også i dag.

Kl. 08.58: Vi spiser.

Kl. 09.25: Jeg rydder af bordet. Lille’pigen har spist med hele kroppen i dag, så hun får et rent sæt tøj på og en ren ble.

Kl. 09.32: Jeg rydder op og gør rent efter morgenmaden. Lille’pigen leger selv i mens.

Kl. 09.40: Jeg børster tænder og skifter sengetøj på lille’pigens dyne. På samme tid endda.

Kl. 09.45: Lille’pigen er ved at være træt, så vi finder overtøj frem og gør barnevognen klar.

Kl. 09.57: Vi tager afsted på gåtur.

Kl. 10.05: Lille’pigen falder i søvn. Turen fortsætter med 2 gode podscasts i ørerne. I dag hører jeg “Mads & Monopolet” og “Mørkeland”.

Kl. 12.17: Lille’pigen vågner efter en god lur på mere end 2 timer. Kan ikke huske, hvornår hun sidst har sovet så længe. Det må da også gerne være starten på en ny vane.

Kl. 12.20: Vi er hjemme fra gåtur efter 11.3 gode kilometer i benene.

Kl. 12.29: Overtøjet er røget af og jeg forbereder noget frokost til os. Lille’pigen leger lidt i kravlegården i mens.

Kl. 12.40: Vi spiser. Lille’pigen får en halv skive rugbrød med smøreost, noget gnavegrønt og et par majssnacks. Jeg får en skive rugbrød med æg og nogle grøntsager.

Kl. 13.10: Jeg rydder op efter maden. Lille’pigen leger på legetæppet og rocker lidt til lyden af gode gamle mpg sange fra Youtube.

Kl. 13.20: Jeg sætter mig ned til lille’pigen, men hun er optaget af at lege selv og vil ikke sin mor ret meget. Jeg sætter mig derfor i stedet ved bordet og begynder at skrive på det her indlæg.

Kl. 13.53: Lille’pigen får en ren ble.

Kl. 13.55: Vi går op på lille’pigens værelse og leger.

Kl. 14.10: Lille’pigen bliver lidt pylret og måske er hun også ved at være lidt træt, så vi går ned igen og gør en flaske klar.

Kl. 14.12: Lille’pigen drikker sin mælk.

Kl. 14.23: Lille’pigen er færdig med sin mælk og vi overvejer nu, om vi skal tage en gåtur mere med barnevognen. Det regner ret meget. Vi ser vejret lidt an, mens lille’pigen leger og jeg lægger noget vasketøj sammen.

Kl. 14.32: Vi hygger og pludrer lidt i sofaen. Vi ser stadig vejret lidt an. Det pis’ regner.

Kl. 14.40: Vi beslutter os for at tage den mest hyggelige løsning: En fælles eftermiddagslur oppe i mors og fars seng. Lille’pigen elsker det!

Kl. 14.52: Vi har pludret og sunget lidt sange og nu er lille’pigen ved at falde i søvn.

Kl. 15.28: Jeg vågner. Er faktisk lidt i tvivl om, hvem af os der faldt i søvn først. Lille’pigen sover stadig lige ved siden af mig. Jeg ligger lidt med min telefon og stener instagram.

Kl. 15.58: Lille’pigen vågner.

Kl. 16.04: Vi går ned i stuen. Lille’pigen leger på sin madras, mens jeg ordner noget mere vasketøj.

Kl. 16.17: Jeg begynder så småt at gøre klar til madlavning. Lille’pigen kravler lystigt afsted mellem legetæppet i stuen og mine ben i køkkenet. Hun synes selv, at det er mega skægt.

Kl. 16.32: Jonas kommer hjem fra arbejde. Han hygger med lille’pigen, mens jeg laver aftensmad.

Kl. 17.00: Vi spiser sammen alle 3.

Kl. 17.20: Vi er færdige med at spise. Jeg rydder lidt op, mens Jonas hjælper lille’pigen med de sidste bidder mad.

Kl. 17.32: Lille’pigen er i brusebad med sin far. Jeg vasker højstol og lufter ud i mens.

Kl. 17.50: De er færdige med at være i bad og jeg giver lille’pigen ren ble og nattøj på.

Kl. 17.57: Jeg tager et bad, mens Jonas og lille’pigen hygger i stuen med legetøj og musikvideoer på YouTube.

Kl. 18.13: Jeg kommer ud fra badet og går ind i stuen til de andre.

Kl. 18.30: Jeg giver lille’pigen dagens sidste sutteflaske.

Kl. 18.39: Lille’pigen er færdig med sin mælk og jeg gør hendes sutteflasker rene.

Kl. 18.48: Jeg hygger med lille’pigen. Hun får også lige skiftet sin ble, da der lige var gevinst i den.

Kl. 19.00: Jeg siger godnat til lille’pigen og Jonas går op og putter hende. Jeg får ryddet legetøjet op i stuen og sætter mig og skriver videre på det her indlæg, mens jeg ser nyhederne.

Kl. 19.32: Lille’pigen er endelig faldet i søvn. Det er ikke nemt sådan at komme over i sin egen seng. Jonas kommer ned i stuen igen. Han sætter en film på, mens jeg selv sidder og arbejder videre på et projekt jeg har gang i til lille’pigen. En aften i lavt tempo må man sige.

Kl. 21.13: Jeg børster tænder og gør mig klar til at komme i seng. Jonas begynder så småt at gøre det samme.

Kl. 21.21: Jeg går op i seng. Lille’pigen sover dejligt i sin egen seng og har ikke sagt en lyd, siden hun faldt i søvn. Jeg ligger og tjekker lidt instagram, inden jeg vil lægge mig til at sove.

Kl. 21.40: Trætheden melder sig og jeg lægger mig til at sove.

Kl. 23.40: Lille’pigen vågner og vil over til os, så det kommer hun.

Kl. 00.00: Vi sover alle sammen.

 

Og så var den dag da vist også gået. En dejlig dag med en lille’pige, der bare var nem og glad hele dagen. Hun sov godt igennem natten og vågnede først lidt før klokken 07.00 her til morgen. Skønt! Så skal det måske til at være en ny vane med at sove lidt længere om morgenen? Vi krydser fingre 🙂

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar