Night Terror – Sådan går det nu #1

For nogen tid siden skrev jeg et indlæg om vores hårde nætter med en pige, der var plaget af night terror hver eneste nat. I var flere der læste med og nogle af jer kunne genkende jeres egne nætter i vores nætter. Flere af jer har sidenhen spurgt, hvordan det mon står til med nætterne her hjemme nu. Det vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer.

Kranio Sakral Terapi

Efter mit indlæg om night terror fik jeg flere henvendelser fra de af jer, som har haft god erfaring med kranio sakral terapi. Altså på børn der er/har været ramt af night terror. Jeg undersøgte det selvfølgelig nærmere, da vi virkelig var ved at være desperate efter noget hjælp.

Jeg har forsøgt at blive lidt klogere på, hvad det der kranio sakral terapi er for noget. Såvidt jeg kan forstå, er det en behandlingsform, der udføres ved hjælp af blide tryk på knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen og korsbenet.

Det kranio-sakrale system består af:

 • Knoglerne i kraniet, rygsøjlen og korsbenet (sacrum)
 • Membranerne, der holder hjernen på plads i forhold til kraniets knogler
 • Hjernevæsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen.

Ved hjælp af de meget lette tryk i ansigtet, på særlige steder på rygsøjlen og på korsbenet, søger kranio-sakral terapeuter at fjerne spændinger, blokeringer og ubalancer i kroppen, som bl.a. kan være opstået ved:

 • Stress – både oplevelser og omgivelser
 • Sygdomsforløb

Ubalancer i kroppen kan også være:

 • Hovedpine/migræne
 • Skulder og nakkesmerter
 • Skævheder i kroppen
 • Tinnitus
 • Bækkenløsning
 • Angst og uro
 • ADHD
 • Stress
 • Fødselstraumer
 • Fladt/skævt kranie hos børn
 • Rygsmerter
 • Forhøjet blodtryk

Vi kendte intet til kranio sakral terapi inden, men vi følte ikke, at vi havde noget at tabe ved at give det et forsøg. Vi fik anbefalet en behandler tæt på os og hende besøgte vi for et par uger siden.

Hendes fokus lå meget på fødslen af Anna Oline, som vi naturligvis fortalte hende detaljeret om. Her hæftede hun sig meget ved, at fødslen blev sat i gang, før min krop overhovedet var ved at nærme sig fødsel. Også selvom vi var tæt på termin. Jeg havde en fødsel, hvor min egen krop på mange måder ikke var helt med på, at det var dét, der skulle ske. Sidst i fødslen dykkede Annas hjertelyd også i sådan en grad, der fik en god håndfuld kittelklædte mennesker til at løbe til stuen. Terapeuten mente bestemt, at fødslen kan have været så stressende for Anna Oline, at den satte spor i hendes kranio sakrale system. Jeg synes det er en helt vildt interessant tanke, at det muligvis er grunden til, at night terroren brød ud.


Selve behandlingen

Det var virkelig fascinerende at se, hvordan behandlingen påvirkede Anna Oline. Jonas og jeg havde grint lidt forinden, da vi ikke regnede med, at hun kunne få ro nok på vores krudtugle til at udføre behandlingen. Nå, men der tog vi så fejl. Flere gange fik hun vores lille pige ind i en helt trance-agtig tilstand, hvor roen bare sænkede sig i hele rummet. Som om Anna Oline var et sted, som vi andre ikke kunne se. Det var meget specielt at opleve. Her hjemme kan vi end ikke få hende til at ligge stille på puslebordet. Tænk at hun så bare kunne gøre det ved hende. Vildt! Selvom vi ikke kendte en dyt til behandlingen og metoderne inden, var det tydeligt for os, at den påvirkede vores datter positivt.

Terapeuten mente selv, at Anna Oline havde så god effekt af behandlingen, at endnu en behandling måske slet ikke er nødvendig. Vi reserverede dog en tid mere. Bare for en sikkerheds skyld.


Sådan er det gået siden

Vi var til behandling mandag d. 4 februar og siden da, har der ikke været et eneste anfald og Anna Oline har sovet hele natten alle nætter siden. Vi har oplevet, at hun nogle aftner er stået op en time til halvanden efter hun er blevet puttet, men det har ikke haft noget med night terror at gøre. Faktisk har det været fordi, at hun lige skulle fylde en ble. Det er sgu svært, at gøre så meget ved lige dét. Men når hun så er gået i seng igen efter det, har der været ro hele natten og hun har sovet til alt mellem 07.00 – 08.00 om morgenen.

Hvor vildt er det ikke lige? Vi synes selv, at det er ret vildt og vi ville ønske, at vi havde kendt til den behandlingsmetode tidligere. Det kunne have sparet os for mange måneders natlige frustrationer.

Men det vigtigste er, at Anna Oline nu virker til, at have mere ro i sin lille krop. Det går også bedre med at få sovet en ordentlig middagslur om dagen. Vi har valgt at holde fast i den tid, som vi bookede sidst på denne måned. Vi synes egentlig bare, at det giver mening, at give hende en behandling mere, når nu hun havde så god effekt af den første. Så er vi sikre på, at der ikke er mere at komme efter og at hun har fået fuldt udbytte af behandlingen.

Så inden så længe kommer der nok endnu et indlæg af samme slags, når vi har set effekten af den anden behandling.

2 comments / Add your comment below

 1. Åh hvor dejligt at høre at det bare har virket! 🙂 Har også kun hørt godt om kranio sakral terapi. Vi skulle faktisk også have været afsted til det med Karla, da hun var et par måneder gammel. Hun var låst i skuldrene, men med lidt øvelser fik vi det selv “rettet” ud. Tror virkelig det er godt til mange ting. Har også en veninde der har anvendt det mod hendes tourette.

Skriv et svar