Hvad har du egentlig lavet i dag, Leah? #6

Det er efterhånden længe siden, at I har fået et af de her indlæg. Faktisk skal vi tilbage til starten af december. Men nu har jeg endelig taget mig sammen til, at få lavet et mere. Jeg har taget udgangspunkt i dagen i går, altså mandag d. 25. februar. Det var på alle måder en helt almindelig barselsdag, så det er ikke fordi, at det er vildt ophidsende læsning. Vores hverdag her hjemme er nemlig ligeså leverpostejsfarvet, som de fleste andres.


Kl. 00.00: Vi snorksover dejligt alle 3. Anna ligger stadig i sin egen seng, hvilket sjældent er tilfældet efter midnat.

Kl. 01.52: Anna kalder på os. Jeg henter hende og tager hende med ind i vores seng. Hun ligger ligeså stille og putter mellem os, men bruger alligevel lang tid på at falde i søvn igen.

Kl. 03.02: Nu sover hun endelig. Jeg smutter ned og tisser, inden jeg vil sove videre.

Kl. 03.05: Jeg er tilbage i sengen og lægger mig til at sove igen. Anna putter helt tæt op af mig. Det er smadder hyggeligt!

Kl. 08.02: Anna vågner og er i smadder dejligt humør. Vi ligger og sludrer lidt.

Kl. 08.10: Jeg tager alt sengetøjet af. Anna tumler rundt på gulvet.

Kl. 08.16: Anna får en ren ble og vi smider sengetøjet i vaskemaskinen og starter den.

Kl. 08.20: Jeg laver øllebrød til Anna. Hun råber godmorgen til græsplænen gennem terrassedøren imens.

Kl. 08.27: Øllebrøden er klar og vi sætter os ved bordet, så Anna kan få sin morgenmad.

Kl. 08.55: Anna kommer af nattøjet og får rent tøj på. Bagefter er hun med mig på badeværelset, mens jeg også får tøj på.

Kl. 09.21: Jeg rydder op i køkkenet efter morgenmaden, mens Anna leger i stuen.

Kl. 09.56: Jeg sætter mig og leger med Anna i stuen. Vi leger med lego duplo og klodser.

Kl. 10.21: Vaskemaskinen er færdig, så jeg smider sengetøjet op i tørretumbleren.

Kl. 10.23: Vi er gået ovenpå, fordi der skal lukkes vinduer efter der er blevet luftet ud i værelserne hele morgenen. Jeg tænder for varmen igen. Anna kravler i mellemtiden hen til den ene radiator og stiller sig op ad den. Pludselig begynder hun at skrige i vilden sky og jeg kan ikke forstå hvorfor. Tager hende op og kan så mærke, at radiatoren er blevet mega hurtig varm og hun har brændt sig lidt på begge hænder. Ja, man kan jo undre sig over, hvorfor hun ikke bare slap den. Vi skynder os nedenunder.

Kl. 10.25: Jeg finder en kold smoothie i køleskabet, som Anna holder med begge hænder. Det køler. Der er heldigvis ikke sket alverden. Vi sætter os i sofaen, hvor hun bliver trøstet, mens vi ser nogle videoer med Marcus & Martinus.

Kl. 10.36: Anna er glad igen. Hun er begyndt at danse til musikken. Jeg ser mit snit til at gå ud og lave noget frokost, mens hun har sin egen fest foran tv’et.

Kl. 10.46: Frokosten er klar, men Anna leger så godt, at vi venter lidt med at spise. Jeg går ud og børster mine tænder imens. Bedre sent end aldrig jo.

Kl. 11.02: Anna kommer ud i køkkenet, da sulten har meldt sig. Vi sætter os ved spisebordet. De seneste dage med sygdom har givet hende en ringe appetit, så i dag står frokosten på en skive rugbrød med smør og marmelade, agurkestænger, figenpålæg og lidt frugtmos. Det ved jeg, at jeg altid kan få i hende og i dag er ingen undtagelse. Hun spiser rub og stub.

En frokost der vækker glæde. Og ja, det er verdens grimmeste voksdug, men jeg har altså ikke fået købt en pæn en endnu.

Kl. 11.25: Hun er færdig med at spise og jeg rydder op, mens hun leger i sit grimme telt, der står i stuen.

Kl. 11.31: Jeg rydder alt hendes legetøj op i kasserne, da det er ved at være tid til gåtur og middagslur. Det virker måske tåbeligt at rydde op midt på dagen, når det er stensikkert, at hun roder det hele til senere på dagen. Men jeg kan bare godt lide at komme hjem til et rydeligt hjem, når vi har været ude at gå. Også selvom stuen ligner et bombet lokum kort tid efter, vi er kommet hjem.

Kl. 11.33: Anna virker ikke super træt, så jeg svinger lige støvsugeren. Hun sætter sig og tømmer kasserne med legetøj. Ja, dem jeg lige har ryddet op. Of course.

Kl. 11.40: Anna får en ren ble og noget overtøj på. Hun hopper rundt på puslebordet, så det er med at have tungen lige i munden. Jeg overvejer, om hun overhovedet vil sove, når hun rammer barnevognen.

Kl. 11.48: Vi er klar og smutter afsted på tur.

Kl. 11.55: Anna er faldet i søvn, så jeg griber mine høretelefoner og sætter denne uges afsnit af “Mørkeland” på. Det er altid noget af det bedste ved mandag.

Kl. 13.20: Anna vågner. Jeg synes det er lige tidligt nok, men hun sov jo også længe i dag. Hun vågner glad og er i godt humør, så det er nok sådan det skal være.

Kl. 13.36: Vi er hjemme igen efter en gåtur på knap 9 km. Vi får begge vores overtøj af.

Kl. 13.41: Jeg forbereder noget eftermiddagsmad, mens Anna leger. Hun råber lidt af græsplænen igen. Måske også af dem, der går forbi ude foran.

Kl. 13.53: Vi spiser eftermiddagsmad. Anna får nogle jordbær, hindbær og blåbær, lidt agurkestænger, en kanelgiffel og en smule grød. Jeg spiser ligeledes bær og noget knækbrød.

Kl. 14.28: Vi er færdige med at spise og jeg får ryddet op. Anna leger med sit legetøj.

Kl. 14.36: Tørretumbleren er færdig og jeg lægger det rene sengetøj op i soveværelset. Får desuden lagt tøjet fra tørrestativet sammen.

Kl. 14.48: Anna leger fortsat godt selv, så jeg nusser lidt rundt og får ryddet lidt op. Får orden i en skuffe, som har irriteret mig længe.

Kl. 15.04: Anna får lige en ren ble.

Kl. 15.10: Vi går i stuen og leger sammen. Denne gang med bolde og biler, som Anna elsker at lege med.

Kl. 15.30: Jeg går ud og tømmer opvaskemaskinen, mens Anna leger videre.

Kl. 15.44: Jonas kommer hjem til især Annas store glæde. Vi går alle 3 ovenpå, da Jonas lige skal skifte tøj. Vi får lagt sengetøj på, mens Anna leger på gulvet og i sengen.

Kl. 16.00: Jeg går i køkkenet og begynder på madlavningen. Vi skal have lasagne. Det plejer Anna ret godt at kunne lide og så er der altid mad til to aftner, når vi laver det. Win win. Jonas og Anna leger i stuen, mens jeg laver mad.

Kl. 17.10: Vi sætter os til bords for at spise.

Kl. 17.44: Anna får tøjet af ved bordet. Hun er nemlig smurt ind i lasagne. Jeg hiver bleen af hende, for at give den lille numse noget luft. I det samme sætter hun sig og tisser på gulvet. Why not? Klassisk Anna. – Jeg rydder op, mens moster-barrøv fiser rundt på gulvet.

Kl. 17.51: Anna og Jonas tager et brusebad. Jeg får ryddet det sidste op og luftet lidt ud i mens.

Kl. 17.58: Anna får ble og nattøj på og vi børster tænder.

Kl. 18.05: Jeg smutter selv i bad.

Kl. 18.25: Jeg er tilbage i stuen igen. Jonas og jeg får ryddet alt Annas legetøj op og hygger lidt med hende, mens vi venter på, at hun fortæller os, at hun er træt.

En træt Anna-mus og hendes grimme telt

Kl. 18.33: Anna begynder at pylre og kommer op til mig. Det er vores tegn og Jonas laver en sutteflaske klar til hende.

Kl. 18.35: Jeg sidder i sofaen og giver hende mælk.

Kl. 18.50: Jonas bærer en sovende Anna op i seng. Hun faldt i søvn i mine arme, da hun fik flaske. Det er sådan hun altid falder i søvn og jeg nyder det rigtig meget. Det er så roligt og en tryg afslutning på dagen for hende.

Kl. 18.52: Jeg sætter mig med computeren og begynder at skrive dette indlæg.

Kl. 20.12: Jeg læser lidt blogs, tjekker facebook og instagram. Jonas ser FCK i tv’et, så faktisk er han kun tilstede i stuen fysisk.

Kl. 20.58: Jeg gør mig klar til at komme i seng.

Kl. 21.18: Kigger til Anna, der sover dejligt i sin seng. Jeg smutter selv ind i min seng, hvor jeg ligger lidt med min telefon. Tjekker lidt instagram, nyheder osv.

Kl. 21.40: Anna giver lyd fra sig, så jeg kigger til hende igen. Hun er bare ved at vende sig rundt i sengen. Overvejer om jeg skal vende hende igen, da hun ligger lidt mærkeligt. Jeg vil bare så nødigt vække hende, så jeg gør det ikke. Smutter ind i min egen seng igen.

Kl. 21.50: Jeg lægger mig til at sove.

Kl. 22.00: Anna giver lyd fra sig igen. Jeg kan høre, at hun mosler rundt i sengen. Jeg kigger til hende igen, for at se om hun er ved at vågne. Det er hun ikke. Mosler bare rundt. Lidt underligt, for det plejer hun sgu ikke at gøre. Jeg går ind i seng igen.

Kl. 22.15: Nu græder hun lidt. Kigger ind til hende, men hun sover stadig. Overvejer at tage hende med ind i seng, da jeg ikke gider kigge til hende hele tiden. Jeg lader hende dog ligge lidt endnu.

Kl. 22:27: Nu mosler hun rundt i søvne igen. Denne gang henter jeg hende ind i vores seng, da jeg ikke gider rende inde ved hende hele tiden. Hun sover stadig, da jeg bærer hende ind, men jeg tror hun drømmer noget, for hun er ret urolig i sin søvn.

Kl. 22:50: Jonas kommer i seng. Anna var lige faldet til ro, men vågner så selvfølgelig, da hun hører sin far. Hun lægger sig dog hurtigt ned igen, da Jonas får lagt sig. Hun sover kort tid efter igen.

Kl. 00.00: Vi snorksover alle tre.


Så alt i alt en helt almindelig dag i vores barselsliv. Anna sov godt hele natten og vågnede kl 07.07 her til morgen. Det er så dejligt, at hun endelig sover godt igen.

I dag bliver dagen sådan ca. ligeså leverpostejsfarvet, som den var i går. Her til formiddag besøger Anna og jeg nok en legeplads eller går ud til markerne og hilser på hestene og køerne. Når Jonas kommer hjem i eftermiddag, skal Anna afsted til anden behandling med kranio sakral terapi. Vi regner med, at det er sidste gang i dag. I aften spiser vi resterne af lasagnen til aftensmad og så falder Anna i søvn, når hun får sin godnat-flaske. Det skal nok blive en dejlig dag 🙂

Ønsker dig en rigtig god dag – om du er på barsel eller ej 🙂

Skriv et svar