Anna Olines pandekager med bær

Så har jeg været i køkkenet igen for at lave noget smadder lækkert til Anna. Dagplejelivet er nemlig startet for hende og det betyder for mig, at jeg skal smøre en madpakke til hende en enkelt gang om ugen. Nemlig onsdag, hvor de typisk er på tur og ungerne spiser madpakker.

Jeg vil rigtig gerne gøre noget ud af den her madpakke. Dels for at glæde min søde datter, men også for at være sikker på, at hun rent faktisk spiser noget af den. Jeg har derfor strikket de her lækre og super nemme pandekager sammen, som nok skal supplere rugbrødsmadderne og agurkestavene rigtig godt, tænker jeg.

Jeg har skrevet opskriften ned og du må gerne låne den, hvis du har lyst 🙂


Opskrift på ca. 10 stk pandekager

Du skal bruge:

200 gram moden banan – vejes uden skræl

1 dl mælk

1 dl mel

50 gram kokosmel

2 æg

1 tsk stødt kanel

En knivspids salt

Bær eller andet frugt


Sådan gør du:

Skræl bananer og mos dem med en gaffel eller en stavblender. Jeg blendede bananerne sammen med mælken. Rør de resterende ingredienser i (med undtagelse af frugten), så du får en tyktflydende dej.

Opvarm en pande og “klat” dejen af på panden i klatter med en spiseske. Der kan være ca. 4 pandekager på en almindelig stegepande. Jeg stegte dem i kokosolie, men jeg tænker at der ligeså vel kan bruges smør eller andet. Når dejen er klattet på, kan der puttes bær på pandekagerne, mens den første side steger. Jeg brugte blåbær, hindbær og jordbær. Pandekagerne steges et par minutter på hver side – alt efter størrelse og tykkelse – til de er gyldne og gennembagte.

Og vupti! Så er der lækre pandekager til madpakken, morgenmad eller bare til en god snack.

Jeg lavede bevidst pandekagerne til den tykke side, så de er nemme at holde med en lille bitte barnehånd.


Anna synes de er smadder lækre og hun kan let sidde med dem selv, hvilket hun jo elsker. Håber hun bliver glad for at se dem i madpakken i ny og næ. Jeg har lagt dem i fryseren, så jeg kan tage dem op, når jeg skal bruge dem. Så går der lidt tid, før jeg behøver bage dem igen.

God fornøjelse med dem, hvis du kaster dig ud i dem 🙂

Bonusinfo: Voksne kan også sagtens smage!

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar