Den gule fødselsdag

Dagen derpå. Dagen efter den gule fødselsdag. Det er sikkert ikke gået din næse forbi, at både jeg og Anna begge lige har haft fødselsdag med få dages mellemrum. Den ene af os blev 1 år og den anden af os blev 29 år. Det skulle naturligvis fejres og det blev det så i går – påskesøndag.

Anna og jeg kommer til at holde familiefødselsdag sammen de næste mange år. Det er prisen, når man fødes lige i røven af sin mors fødselsdag. Men jeg tror nu heller ikke, at det er helt så tosset.

Der måtte selvfølgelig være et tema. Først var jeg ude i et klovnetema. Så tænkte jeg prinsesser. Men altså. Min datter er vist hverken til det ene eller det andet. Skulle vi holde en fest efter hendes hoved, så var temaet “Marcus & Martinus”, men den spillede sgu heller ikke helt. I stedet greb vi forårsstemningen og selvfølgelig det faktum, at fødselsdagen skulle holdes i påsken – derfor GULT tema. Man bliver også så glad i låget af gul.

Det er smadder vigtigt for mig, at Annas fødselsdag er noget vi gør noget ud af hvert år. Der skal være pynt, gode kager, gaver, gæster og god stemning. Det må godt være noget særligt. Annas fødselsdag ér nemlig noget helt særligt for mig. Derfor vil jeg også gerne gøre mig umage med, at gøre noget ud af det. Heldigvis er hendes far enig med mig – selvom han nok kunne have ment, at mindre kunne gøre det 😉


Men nu til det, som indlægget faktisk skulle handle om. Vores gule fødselsdag. Der kommer en god røvfuld billeder her:

Gule tallerkner, gule kopper og gul dug – Næsten alt, hvad der kunne være gult, var faktisk gult. Jeg havde bestilt en pakke fra nettet med blandet gult pynt. Det var nemt og faktisk ikke ret dyrt.

Fødselsdagstoget er en dåbsgave fra nogen i min familie. Jeg synes det er en hyggelig ting, med det der fødselsdagstog. Jeg tænker, at det kommer til at pynte på Annas fødselsdagsbord mange år frem.

Troldegrenen fra vasen midt på bordet er fra vores egen troldebusk i haven. Jeg har altid gerne ville have sådan en i min have, så det var sgu da ret heldigt, at en temmelig stor troldebusk fulgte med huset. Grenene var pyntet med påskeæg, som jeg selv har lavet med perler og så gule pyntebånd. Rigtig fint!

Jo, jo. Pynt manglede vi vist ikke noget af.

Det er lidt svært at se på billedet, men jeg lavede en guirlande-agtig-ting med billeder fra Annas første år. Sådan måned for måned, hvorfor der er 12 billeder. Den skulle egentlig have været i stuen over bordet, men den blev sgu for stor og lang. Derfor endte den i køkkenet, men det fungerede nu også fint.

Der var arrangeret “tag-selv-agtigt-kagebord” i køkkenet, for at det ikke skulle tage for meget plads på spisebordet. Det fungerede egentlig fint. Jeg havde bagt boller og muffins. Jonas stod for de to flotte lagkager, mens der også var gule flødeboller og påskesnolder. Der manglede vist ikke noget.

Den ene lagkage bestod af lagkagebunde, nutella, banan og kagecreme – med marzipankant og gult flødeskum på toppen. Den var lækker! Den anden lagkage var med lagkagebunde, jordbærskum, kagecreme – overtrukket med gult fondant. Også en lækker lagkage. Det har Jonas i hvert fald styr på.

Oprindeligt var det planen, at Anna skulle have sin helt egen lagkage. Men altså.. Med både boller, muffins, flødeboller og hele 2 lagkager, så syntes vi egentlig, at det ville blive lidt for meget. Så hun fik bare et stykke af den ene lagkage, som hun så kunne smaske rundt over det hele og det var rigeligt til hende. Hun mistede hurtigt interessen for det, da hun først havde spist det meste af det stykke hun fik.

Jeg havde også udarbejdet en fremtidsquiz til vores gæster. Her skulle de prøve at forestille sig Anna ca. 14 år ude i fremtiden, når hun når konfirmationsalderen. De skulle komme med bud på alt fra hendes hårfarve, livret, hobby, yndlings fag i skolen og meget mere. En sjov ting, som jeg håber vi kan mindes med glæde, når hun skal konfirmeres en dag. Eller nonfirmeres. Eller hvad pokker hun nu vil til den tid. Det bliver spændende at se, om nogle gætter rigtigt.

Jeg blev inspireret til fremtidsquizzen af sødeste Stine, der lavede en til sin datters navnefest.

Vi var også så heldige, at påskeharen kiggede forbi. Min niece, Olivia på 4 år, var derfor også på æggejagt i haven i det gode vejr. Alt for hyggeligt altså!

Bettefisen fik selvfølgelig mange gode gaver og hun var rigtig i sit es. Jeg synes hun klarede dagen virkelig flot! Jeg fik også gode gaver. Penge, som jeg havde fået lov til at bruge på forhånd på en shoppetur, hvor der blev købt masser af nyt tøj til garderoben. Tiltrængt efter både graviditet og barsel.

Alt i alt en virkelig god fødselsdagsfest! Det gør vi gerne igen næste år. Hvad mon temaet så skal være? 🙂


Håber I har haft en god påske og er klar til, at hverdagen rammer igen.

4 comments / Add your comment below

Skriv et svar