En god podcast og lidt om weekendens planer

Jeg går en smadder fin weekend i møde og som altid kunne jeg godt bruge, at weekenden kunne vare mere end blot et par dage. Men hvem kunne ikke det? Nå, vi skal snakke meget mere om mine weekendplaner, men først skal I altså lige høre om en smadder god podcast:


“Det Perfekte Offer 2” er opfølgeren til “Det Perfekte Offer”, som er podcasten om nattevagten, der begik flere seksuelle overgreb på indlagte patienter på psykiatriske hospitaler. Den skrev jeg om i indlægget HER.

Da jeg hørte den, troede jeg næsten ikke at det kunne blive meget værre. Det kunne det så faktisk godt. Det løb mig i hvert fald iskoldt ned ad ryggen, da jeg hørte podcasten “Det Perfekte Offer 2”.

En aften tilbage i 2016 befinder en stærkt selvmordstruet kvinde sig i sin bil. Hun har sat kurs ud mod sin psykolog og lige inden hun er fremme, sender han hende en SMS, hvor der detaljeret står beskrevet, hvad hun skal gøre, når hun ankommer hos ham. Der står hvor hun skal tage sit tøj af og lægge det, hvor hun selv skal lægge sig og hvad hun så skal gøre. Psykologen har overbevist hende om, at det er en del af en helt særlig behandlingsform, som skal hjælpe hende med at håndtere de problemer, som hun har. Problemer der er opstået grundet seksuelle overgreb fra hendes fortid. Kvinden tror på psykologen. Hun stoler på ham. Hun har kendt ham gennem flere år, hvor hun har betroet ham sine inderste og dybeste hemmeligheder og tanker. Ca. 2 år senere – i 2018 – får en journalist fra P1 Dokumentar et tip om sagen, hvilket fører til nye opsigtsvækkende oplysninger om psykologen og de myndigheder, der har haft ansvaret for at føre tilsyn med ham.

En spændende og foruroligende fortælling om en mand, der i den grad svigter sit fag og sin patient og et system, der optræder så håbløst, at det nærmest kommer til gavn for psykologen.


Så er det weekend

I dag er det jo fredag og weekenden banker på lige rundt om hjørnet. Min weekend starter ved 15 tiden i eftermiddag og så går det sjove faktisk i gang lige derefter. Jeg skal nemlig bruge fredag eftermiddag og aften med mine søde kollegaer. Vi skal ud og spise kage og drikke bobler (eller noget?) lige når vi har fri. Senere i aften skal vi spise noget tapas sammen og sikkert drikke nogle mere bobler eller noget vin. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ud med og hygge mig med dem i andre omgivelser, end hvor vi arbejder. Skøn start på weekenden! Også selvom jeg er smadder træt efter en hård nat med Anna.

I morgen – lørdag – skal vi besøge Jonas’ forældre i deres sommerhus. Det er ved at være nogen tid siden vi sidst så dem, så det ser jeg meget frem til. Er ret sikker på, at de glæder sig ligeså meget. Så skal der hygges med og om barnebarnet, dét er i hvert fald helt sikkert! Det bliver dejligt med en dag i deres selskab.

Søndag har vi ikke umiddelbart nogen planer. Hvis vejret er til det, har vi da nogle projekter i haven, men nu må vi se. Det kan også være, at vi bare skal slappe af, handle ind til den kommende uge og ellers bare hygge os. En god lang gåtur med barnevognen ville heller ikke være så tosset.


Skal I lave noget spændende i weekenden? 🙂

Skriv et svar