Put noget glimmer på det satans liv!

Indlægget indeholder reklame for Mofibo.

Kender I det der med, at man føler, at man snubler lidt igennem livet af og til. Det kender jeg i hvert fald alt for godt til. Faktisk er det ikke længe siden, at jeg i den allermest bogstaveligste forstand snublede og knækkede det meste af min højre ringefingernegl af. Og jeg slog mit knæ. Ved højlys dag. Til frit skue for potentielt alt for mange mennesker.

Jeg er god til at falde. En uge før mit bryllup faldt jeg på en løbetur og slog hul på begge mine knæ. Og jeg skulle have bare ben og en kort brudekjole på. Hvis jeg kendte Hella Joof ligeså personligt, som jeg rigtig gerne ville, havde hun nok sendt mig en SMS og bedt mig om at putte glimmer på, kysse mine knæ, smile til en solsort og så løbe videre. I stedet haltede jeg hjem og afslog venligt hjælp fra de flinke vejarbejdere, der tilbød hjælp til mig og mine blødende knæ. Jeg løb selvfølgelig i shorts den dag, så alle på min vej kunne se, at jeg nok burde øve det der løb lidt mere.


Med mine ører har jeg læst bøgen “Papmaché Reglen” af Hella Joof. Det har jeg gjort på Mofibo, som jeg har været ambassadør for de seneste måneder. En intet mindre end fantastisk bog. Den handler om livets uskrevne regler, som hver og en har fået et navn tildelt af selveste Hella Joof. En fuldstændig enestående og vildt morsom bog, der også italesætter en masse af alt det pinlige, som vi helst ikke taler om.

Hella Joof tager os med ud i livets skinbarlige sandheder, hvor hendes beskrivelser af livets små og store leveregler giver stof til eftertanke og latterkramper. Masser af latterkramper. Det er et rigtig Hella Joofsk eventyr, kan I tro. Et eventyr som dog bliver ganske virkeligt efterhånden som man nikker genkendende til hvert eneste kapitel undervejs. Jeg har nok efterhånden afsløret mig selv, men det skal ingen hemmelighed være, at jeg er kæmpe fan af Hella Joof. Hendes væsen, stil og væremåde skinner klart igennem hele bogen, hvor hun på en hjertevarm og kærlig vis hylder livets og dets af og til nagende modgang. Bogen er en glimrende guide til livet, hvor den med humor kaster et helt nyt syn på de knaster, som man uundgåeligt støder på gennem tilværelsen.

Vi lever alle vidt forskellige liv, men der er mange ting, som vi er fælles om i livets vej. Små og store problemer, som vi hver især vælger enten at hylde eller fortrænge helt. Hvem har ikke prøvet at opdage, at have et stykke grønt fra frokosten siddende mellem tænderne EFTER man lige har været til et møde og altså ikke er blevet gjort opmærksom på det? Eller hvad med ægtefællen (roommate, kæresten eller en anden form for samboende) der konsekvent smider de smaskvåde håndklæder på gulvet? Hvad sulan stiller man lige op med det? Med masser af glimt i øjet giver bogen ret gode bud op, hvordan livet faktisk er – ikke hvordan det kunne have været – ud fra de leveregler som faktisk findes og som nu for første gang er skrevet ned og navngivet med nogle ekstremt glimrende navne, så de er meget nemmere at huske.

Tusind tak for bogen, Hella. Og rejsen ikke mindst. Næste gang jeg falder, smider jeg sgu en røvfuld glimmer på.


Hvis du også har fået lyst til at kaste dig ud i Hella Joof fantastiske univers eller måske en anden bog, så står Mofibo helt sikkert til din rådighed. Jeg kan lige nu tilbyde dig 30 dages gratis adgang og jeg synes jeg helt sikkert, at du bør tage i mod. Med linket HER og koden “LR2019” er du blot få sekunder fra alverdens fantastisk bøger. Koden gælder for nyoprettelser og frem til 31. juli 2019. Så kan du også nå at få Mofibo med på din sommerferie.

Skriv et svar