Pas på dit barns øjne

Indlægget indeholder reklame for IZIPIZI

Sommeren er over os. Det betyder lyse lange sommeraftener, ture til stranden, mad på grillen, shorts og korte sommerkjoler, badetøj, sommerferie og sol. Masser af sol. I hvert fald når den danske sommer er bedst. Og vi elsker jo solen, gør vi ikke? Jo vi gør! Men den kan altså også være en værre bandit, den kære sol. Og faktisk kan den være ret så skadelig.

Til trods for at solens UV-stråler er fuldstændigt usynlige for det blotte øje, så er de bestemt ikke helt ufarlige. De fleste af os ved jo godt, at vi bør beskytte vores hud med solcreme og mange gør det heldigvis også. Personligt bader jeg næsten mit barn i solcreme, så hendes sarte og fine hud ikke bliver skoldet. Men hvad så med vores øjne?

Vidste du egentlig, at en stærk UV-eksponering kan skade øjnene? Gøre dem hævede, blodsprængte og ikke mindst lysfølsomme. Desuden er huden omkring vores øjne både tynd og sart og den tager altså lettere skade, når den udsættes for solens stråler. Der er altså derfor en kæmpe god grund til at give dit barn et par gode solbriller.

Jeg har aldrig selv gået med solbriller. Som i aldrig – aldrig. Det var ikke noget, jeg fik på som barn og det har ligesom ikke rigtig sagt mig noget i voksenlivet. Det falder mig ikke naturligt at gå med solbriller så at sige. Og derfor gør jeg det aldrig. Jeg kan åbenbart bedre lide at gå og klemme øjnene sammen, når solen skinner. Det må jo give nogle fine rynker på sigt. Men det er en fejl og det må jeg selvfølgelig se at lave om på. Jeg er jo glad for mine øjne og vil selvfølgelig gerne passe på dem. Og ligeså med min datters øjne.


Solbriller til børn fra IZIPIZI

Meget passende er det jo så, at Anna netop har fået lov til at teste en lækker børnesolbrille fra IZIPIZI. Solbrillerne fra IZIPIZI har en 100% UV kategori 3 beskyttelse og beskytter derfor barnets øjne såvel som den sarte hud omkring øjnene. Via linket​ HER kan du finde nærmeste forhandler af IZIPIZI børnesolbriller og se deres meget fine udvalg af solbriller i forskellige størrelser, designs og farver.


Den solbrille som Anna har testet er både fin, i lækker kvalitet og så er den slidstærk og heldigvis modstandsdygtig overfor buttede små pilfingre.

De kære buttede små pilfingre kan dog også være et problem for brug af solbrillen. Mest fordi det er svært at holde de små buttede pilfingre væk fra solbrillen, når de sidder på. For helt ærligt: Det er sgu ikke nemt at holde et par solbriller på mit barns hoved. Hun piller dem af med det samme, for at udforske dem med sine nysgerrige fingre og øjne. Ikke at det kommer bag på mig.

Men vi skal jo starte et sted og jeg håber, at en tidlig introduktion til solbriller vil gøre, at det hurtigere føles naturligt for hende at have dem på. Og uanset hvordan man vender og drejer det, så er hun jo bare mega cute med de solbriller på. Børn med solbriller er altid cute.

Med et par så gode solbriller i hus er vi nu mere end klar til at holde sommerferie snart. Vi har ikke de store planer for vores sommerferie i år, men vi ved, at den skal holdes på dansk jord. Det kunne være lækkert, hvis sommeren blev bare halvt så god, som den var sidste år. Drømmescenariet må i hvert fald være at Annas første rigtige sommerferie (sidste år havde vi jo barsel hele sommeren) kommer til at indeholde en masse af ture til stranden, gode is, vandpjaskeri i det nye badebassin, lyse sommeraftener, samvær med mor og far, et afbræk fra hverdagens rutiner og sol. Masser af sol, varme og godt vejr. Nu har hun jo solbrillerne, der passer til.


Jeg har skrevet en anmeldelse af solbrillen fra IZIPIZI. Det er der også nogle andre mødre, der har haft æren af. Og inden så længe kan du læse anmeldelserne af både baby-, kids- og junior-børnesolbriller på MOMSTERS helt egen testside MOMSTERTEST. Hvis du følger mig på Instagram (@leahrundblad) skal du nok få besked, når anmeldelserne er ude.

Og slutteligt i indlægget her vil jeg blot ønske jer alle en smadder god sommer og ikke mindst sommerferie, når I kommer så langt. Jeg håber vi får en masse gode soltimer denne sommer – husk endelig solbrillerne 🙂

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar