Har du set mit vægttab?

… For det er fucking skredet sin vej! Det er ikke under gulvtæppet eller ude i skuret. Måske har jeg glemt det på et sæde i bussen eller smidt det ud ved et uheld. Det er bare væk! For helt ærligt, så har der sgu været stilstand i mit vægttab i alt for lang tid og det er jeg sgu ikke helt vildt pjattet med. Så hvis du finder det, så sig lige til, ikke?

Der har været stilstand i vægttabet sådan ca. siden jeg startede på arbejde igen midt i april. Jeg ved jo godt, hvad forklaringen er. Jeg er gået fra en aktiv barsel, hvor jeg gerne gik 10-15 km om dagen med barnevognen og ellers var beskæftiget med at holde styr på Anna hele dagen lang. Nu er jeg tilbage på arbejde, som er et yderst stillesiddende et af slagsen. Jeg er en computermus det meste af min arbejdsdag og den største afveksling jeg kan lave er, at hæve skrivebordet så jeg står op. Det må absolut være den primære grund. Inaktivitet.

Det har desuden taget tid, at finde en rytme i hverdagen efter min barsel sluttede. Anna var meget syg i starten, så ingen af os klarede en fuld arbejdsuge/dagplejeuge de første mange uger. Det har gjort det svært at finde gode vaner i forhold til at få dyrket regelmæssig motion. Og de fleste kender jo til, hvordan kosten kan blive kraftigt nedprioriteret, hvis overskuddet ikke er på toppen. Det er i hvert fald noget af det første, der skrider for mig, hvis jeg har meget om ørerne.

Men her de seneste uger er det begyndt at lugte lidt af almindelig hverdag og faste rutiner igen. Det er lige nøjagtig dét, der fungerer bedst for mig i et vægttab. Planlægning af både kost og motion er vigtigt for min motivation og det er bare nemmest at planlægge, når man ved, hvordan dagene nogenlunde forløber.


Tilbage på sporet

Så nu burde jeg være på vej tilbage på sporet igen. Min motivation er i hvert fald kraftigt stigende, så nu skal der altså til at ske noget igen. Ikke noget kæmpe drastisk. Jeg lever stadig efter “alt med måde – princippet”, så jeg begynder ikke at leve efter nogen specielle strenge kostregler eller noget. Det gider jeg simpelthen ikke. Bare almindelig sund fornuft og måske ikke helt så mange popcorn 😉

De seneste uger har jeg talt kalorier på en app for lige har få et overblik over, hvad jeg indtager og hvor meget. Det fungerer ikke for mig at tælle kalorier altid, da jeg ved, at jeg så bliver alt for ekstrem omkring min kost. Men det er fint at gøre det over nogle uger, for lige at få et overblik over, om kosten er skredet for meget. Det er den nu egentlig ikke og jeg har de fleste dage indtaget omkring 1300-1500 kalorier. Det burde passe fint til mig. Altså fordi jeg har et vægttabsønske.

Jeg satser på at komme ud og løbe 3 gange om ugen. Det er i hvert fald det jeg prøver at planlægge. Jeg løber gerne to hverdags aftener om ugen, når Anna er lagt i seng og så en tur i weekenden også. Jeg kan stadig mærke, at løb er hårdere, end det var før jeg fik Anna. Jeg er meget lang tid om at komme ordentlig i form og jeg må ikke øge mine distancer ret hurtigt, for så går det galt i mine led. Men jeg er oppe på at løbe små 4 km nu og det synes jeg egentlig, at jeg er ret godt tilfreds med. Det passer også fint sådan rent tidsmæssigt på en helt almindelig hverdags aften. Der er dog langt til de 10 km, som jeg uden problemer løb før i tiden. Men det skal nok komme. Og hvis ikke det kommer, så ved jeg da, at jeg har gjort alt hvad jeg kunne og så finder jeg nok et nye leje i mit løb, som er rigtigt for mig. Og hvis ikke, så finder jeg sgu nok på noget andet.

Efter hver løbetur bruger jeg gerne 10-20 minutter med min hulahopring og et par minutter, hvor jeg træner planken. Det er relativt nemt at overskue på en hverdags aften, hvor jeg egentlig er ret træt og har hele dagen bag mig.


Status er

At jeg heldigvis ikke har taget på, siden mit vægttab gik i stå. Jeg holder altså de 26 tabte kilo væk og mangler så stadig 14 kilo. Næste delmål er om 6 kilo og jeg håber, at jeg kan få det til at lykkes her henover sommeren. Jeg er i hvert fald top motiveret og mere end klar til at give den en skalle igen og finde ud af, hvordan jeg kommer videre med mit vægttab i min nye hverdag efter livet på barsel.

Håber I hepper på mig og sender krydsede fingre i min retning. Så er I sgu sø’e da 🙂

1 comment / Add your comment below

  1. Øv at det står lidt stille det vægttab, men du er virkelig sej og jeg beundrer dit gå på mod og vilje! Du skal nok komme af med de sidste kilo 🙂 Jeg hepper forsat på dig!

Skriv et svar