Ting jeg har gjort som nybagt mor, som jeg ikke havde regnet med, at jeg skulle gøre

Det er skønt at være mor. Det er det virkelig. Det er fantastisk, lykkeligt og fyldt med den største kærlighed nogensinde. Og det er ikke lyv. Men det er eddermame også benhårdt arbejde. Jeg har erfaret, at man ikke kan sætte sig ind i livet som nybagte forældre, før man selv står i det. Dels fordi man ikke ved, hvilket barn man får og dels fordi man skal leve i det og mærke det på egen krop for helt at kunne forstå det. Det er i hvert fald min overbevisning.

Jeg havde mange forestillinger om dét at blive mor, før jeg selv blev det. Og det er egentlig ikke fordi det var rosenrødt det hele. På den måde har jeg sådan set været meget realistisk. Jeg vidste godt, at det ville blive hårdt og at livet ville blive noget helt andet. Jeg har dog alligevel gjort nogle ting som nybagt mor, som jeg måske ikke lige havde regnet med. De kommer her:

 

Spist chokolade til frokost – Måske endda til morgenmad også, for at det ikke skal være helt lyv. De første mange uger af lille’pigens liv kunne jeg ikke få frie hænder til noget som helst. Hun var med overalt og skreg så snart hun ikke var som limet fast til mig. Lidt som om hun har forladt maven før tid. Nå, men det har jo betydet, at mange helt almindelige hverdagsting har været en udfordring. Som fx at få spist. Derfor er det faktisk sket, at jeg har kørt noget chokolade i kæften i forbifarten, da det lige var til at klare med én hånd fri og en baby på den anden arm. Nu er jeg blevet bedre til at have nogle grøntsagsstave og andre mere fornuftige ting klar i køleskabet. Lille’pigen hænger desuden ikke på armen hele tiden mere, så det giver også mere frihed til at få spist fornuftigt. Så nu kører jeg kun chokoladen ned for fornøjelsens skyld og med begge hænder.

 

Grædt af ren og skær udmattelse – Ja, det blev ikke til meget søvn de første mange uger af livet som nybagt mor. Jeg kunne gå flere dage på ganske få timers søvn. Jeg havde skam forventet forinden, at min nattesøvn ville blive væsentligt afkortet, men jeg havde vist undervurderet, hvor meget en god nattesøvn betyder. Jeg har i hvert fald formået at græde i ren og skær udmattelse og søvnmangel. Nu får jeg heldigvis mere søvn og jeg værdsætter den temmelig højt.

 

Åbnet døren med kaninører mellem babserne – Jeps. Lille’pigen har en yndlings bamse, som er en blød hygge-slaske-kanin. Med kaninører. Hun er særligt glad for den, fordi den jævntligt bor et par timer under mors bluse, så den får den helt rigtige “mor-duft”. Og jeg har så formået at åbne døren for postbudet, hvor hygge-slaske-kaninen var godt plantet nede mellem mine babser med kaninørerne stikkende op af blusen lige under hagen på mig. Jo, jo. Hvad har den flinke postdame mon ikke tænkt?

 

Smagt på modermælkserstatningen – Og det er hvér evig eneste gang jeg laver en flaske. For mig fungerer det bedre at mærke med læberne og tungen om flasken har fået den rette temperatur. Jeg kan så fortælle, at mordermælkserstatning smager temmelig kedeligt og jeg kan måske godt forstå, at lille’pigen generelt er småtspisende. Dog er NAN sødere i smagen end Allomin, bare for at nævne et eksempel. Et komplet ligegyldigt eksempel.

 

Læs også:

“DET KAN MAN SAGTENS SIGE TIL DEN NYBAGTE MOR”

Skriv et svar