Anna Olines snack-muffins

De af jer, der følger mig på Instagram ved måske, at jeg var i køkkenet den anden dag og bikse nogle muffins sammen til Anna Oline. Min indbakke var ok-rødglødende i timerne efter med efterspørgsler på opskriften. Jeg har fået svaret på dem alle nu, men tænkte så, at jeg ligeså godt kan dele opskriften her også. Så har vi den til en anden god dag.

Egentlig biksede jeg dem bare sammen sådan lidt på slum med det, vi nu havde i køkkenet og det, som jeg ved fungerer sammen. Resultatet blev rigtig fint. Jeg kom til at spise to selv, selvom de overhovedet ikke var til mig. Anna Oline, der ikke er bleg for at smage på noget som helst, sprang da også ivrigt på dem og det så ikke ud til, at hun blev skuffet. Hun spiste med stor fornøjelse.

Opskriften

Jeg fik 20 muffins ud af følgende opskrift. Det vil naturligvis variere alt efter, hvor store man laver dem.

Det skal du bruge:

  • 6 mosede eller blendede bananer
  • 6 sammenpiskede æg
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl kokosmel
  • 6 spsk mel
  • 3 tsk bagepulver

Obs: De bananer jeg brugte, var mellemstore i størrelsen. Jeg tænker at mængden af banan vil variere alt efter, hvor store de er.

Sådan gør du:

Mos eller blend bananerne. Jeg foretrækker selv at blende.

Pisk æggene sammen i en skål.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør godt.

Dejen hældes i muffinforme.

Jeg valgte at toppe med friske blåbær og lidt kiwi, da det lige var det, vi havde i køleskabet. Men jeg tænker sagtens, at friske hindbær eller bær fra frost også kan være lækkert. Det er vel kun fantasien, der sætter grænser.

Bages i ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft.

Efter at jeg selv og Anna Oline havde spist et par stykker, mens de var friskbagte, lagde jeg nogle stykker i køleskabet til de efterfølgende dage. Resten er kommet i fryseren, så det er nemt at tage dem op løbende.

Jeg tilbyder Anna Oline snacks som disse og hendes klatkager som supplement til hendes måltider eller som en eftermiddags snack. De er også super, at have med på farten, så der altid er noget nemt, hun lige kan få at spise. I en desperat situation kan de også bruges, som bestikkelse så barnet tier stille og er lidt mere medgørligt. Fx når der skal laves aftensmad og man bruger de to hænder, som man nu en gang er udstyret med 😉

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar