Vil du høre om noget rigtig smart?

Indlægget indeholder reklame.

Kender I det, når man hører om noget rigtig smart for derefter at tænke: “Hvorfor sulan har jeg ikke fået den geniale idé?”. Det sker med jævne mellemrum for mig selv, men jeg er sgu ikke kommet nogen i forkøbet endnu.

Aller venligst er Anna Oline blevet tilbudt at teste en månedskasse fra My & Mad. Måske kender du dem allerede, din heldige pomfrit? Deres koncept er kort og godt, at de med en godt pakket månedskasse, kan tilbyde et godt og tilgængeligt sortiment af mad og snacks til både babyer, men også lidt større børn, der kan indgå som supplement til familiens hjemmelavede mad.

Hvor mega smart lyder det ikke lige? Ja, hvorfor fik jeg ikke den geniale idé?

Det er ikke lyv, når jeg siger, at måltidskassen kom ind i vores liv på et rigtig godt tidspunkt. Anna Oline har en virkelig stærk “kan-selv-vil-selv-personlighed”, som jeg beundrer meget langt det meste af tiden. Men ved måltiderne kan den altså godt udfordre vores ellers så gode forhold lidt. Mest fordi hun simpelthen vil spise ALTING selv. Ind i mellem kan man godt få lyst til at brøle under måltidet: “Sigter godt, men rammer skidt, det gør Anna rigtig tit”. Men det er vist ikke sådan særligt mor-agtigt på den gode måde, har jeg hørt. Jeg synes virkelig, det har været svært at finde på noget mad, som hun kan styre selv og spise med sin (indtil fornyligt) ret tandløse mund. Altså hvor det meste rent faktisk ryger ned i maven og ikke alle andre steder i en omkreds af to meter omkring hendes stol.

Foruden bare at finde på ting, som hun kan spise selv, så har den største udfordring nok været, at være kreativ og sørge for en god variation i hendes mad, så det ikke bare bliver den samme rugbrødsmad med leverståhej og agurk hver eneste dag. Eller den samme knap så flatterende bleg-brune øllebrød med sveskemos. Men I kender det sikkert alle sammen godt. I en travl og rutinepræget hverdag, ender man nemt med at sjaske hovedløst rundt i de samme retter. Både til sig selv og sit barn. Det er jeg i hvert fald selv tilbøjelig til.

Anna Oline var derfor ikke den eneste, der smilte stort over hele ansigtet, da vi modtog månedskassen fra My & Mad. Vi modtog den kasse, der passer til et barn i 10 måneders alderen. For ja, månedskasserne er faktisk tilpasset, så de passer lige præcis til dit barn både ernærings -og udviklingsmæssigt. De er desuden sammensat efter Sundhedsstyrelsens officielle anbefalinger og så er produkterne økologiske, så langt det kan lade sig gøre. Med andre ord: Du skal ikke bekymre dig om at tænke selv. Det er der nogle andre kloge hoveder, der har gjort for dig. Win, win.

I kassen modtog vi, som du også kan se på billedet:

 • Fuldkornsgrød med spinat og ærter (pulver)
 • Fuldkornsgrød med banan og blomme (pulver)
 • Babygrød med hindbær og fersken (pulver)
 • Havregrød med æble, banan, hindbær og blåbær (mellemmåltid)
 • Grød med pære, æble og abrikos (mellemmåtid)
 • Korngrynsrisotto med gulerod (færdigret)
 • Grøntsagsret med kylling (færdigret)
 • Pasta Bolognese (færdigret)
 • Mos med ærter, broccoli og kartoffel (færdigret)
 • Mos med græskar, majs og broccoli (færdigret)
 • Frugtmos på glas med æble, jordbær og blåbær
 • Frugtsmoothie med æble, blomme og kanel
 • Stjerner af fuldkornsspelt og ris med gulerod (snacks)
 • Fingerfoods majspuffs med rød peber (snacks)
 • En lille gave med personlig hilsen til Anna Oline

Der var altså super mange gode produkter. Nogle af dem kendte vi i forvejen, men langt det meste af det var helt nyt for Anna Oline. Det betyder også, at jeg den seneste måneds tid, hvor vi har haft kassen, ikke har haft nogen udfordringer med, at variere hendes mad. Selvfølgelig er nogen af produkterne faldet mere i hendes smag end andre, men fælles for alle er, at hendes smags-, lugte- og følesans rigtig er blevet udfordret af alt den nye mad. Hun har endda været meget flinkere til at tage mad med ske, fordi nogle af de pulvergrød, der var med, faldt ekstra godt i hendes smag. Faktisk også nogle af de færdiglavede mos.

I kassen modtog vi produkter, som både har fungeret som måltid alene, men også som supplement til den mad, som vi spiser. Hun spiser stort set altid det samme som os, men det er altså også dejligt at kunne tilbyde hende noget ved siden af, som sikrer hendes mæthed lidt mere. Foruden det, var der også nogle forskellige snacks med, som vi er særligt glade for, at have med på farten. Jeg har også brugt dem som bestikkelse, når det har været svært at få ro og frie hænder til at lave aftensmad. #åretsmor.

Nå, men selvom man skulle tro, at jeg har snakket nok om dette fede koncept nu, så er det faktisk overhovedet ikke tilfældet. Jeg har nemlig skrevet en anmeldelse af månedskassen fra My & Mad og den bør du skynde dig over til MOMSTER TEST og læse, når den er klar i løbet af næste uge. Jo, jo, jeg skal nok være en ven og give besked, når anmeldelsen fra os og nogle andre seje mødre og børn er klar.

Og ja, som netop nævnt, er det naturligvis mig, der har skrevet anmeldelsen, men jeg er ret sikker på, at madøret her er ret enig i, at vi godt kan lide sådan en månedskasse fra My & Mad 🙂

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar