Det er marts og dette er mine planer

Så blev det marts. Det er en total kliché, men for pokker hvor tiden flyver afsted. Det er altså ikke lyv, når folk siger, at tiden går endnu hurtigere, når man får børn. Eller barn. Jeg er ligeså begejstret, som jeg plejer at være, når vi tager hul på en ny måned. Jeg elsker det! Her i marts skal jeg:


Nyde den sidste tid hjemme med Anna Oline: Min barsel slutter her den 3. marts. Derefter tager jeg hul på alt det ferie, som jeg ikke har holdt under graviditet og barsel. Anna Oline starter i pasning om en måned, altså d. 1. april. Så marts er den sidste måned vi har hjemme sammen og jeg vil nyde den til fulde. Vi er begge klar til det, der venter os efter barslen med hhv. dagpleje og arbejde, men vi skal bestemt også nyde den sidste tid, inden virkeligheden kalder.

Til mgp-aften: Det er vist blevet lidt en tradition, at vi ser børnenes melodi grand prix sammen i vores familie. Så i morgen aften når det går løs, tager min mor og jeg ud til min storesøster. Her skal aftenen foregå i børnehøjde med hende, min svoger, niece og nevø. Anna Oline bliver hjemme i sin seng sammen med Jonas. Hun elsker ellers at se mgp-sange i tv’et, men det er nok først til næste år, at hun kan være med på sådan en hyggelig aften.

Besøge svigerpakken i sommerhuset: Vi skal ned og besøge Jonas’ forældre, når de kommer et smut i deres sommerhus. Det glæder vi os som altid til.

En tur i haven: Vi har booket min mor til at komme og hygge med lille’pigen en søndag her i marts. Jonas og jeg har nemlig brug for en dag med frie hænder, så vi kan komme ud og ordne lidt i haven. Sidste år startede vi med at få sorteret ud, fjernet hække, buske og træer, da vi i sin tid overtog en okay tilgroet have. Pga varmen og tørken sidste sommer og livet med en nyfødt, nåede vi ikke helt så langt, som vi gerne ville. Men nu er vi klar til at fortsætte, så vi kan komme et skridt nærmere de mange drømme, som vi har for vores store dejlige have. Og det er altså bare nemmere, at knokle løs i haven, hvis der er nogen, der lige underholder lille’pigen i mens.

Smage på dagplejelivet: Eller det skal Anna Oline i hvert fald. I løbet af marts skal vi stille og roligt til at tilpasse os hverdagen, som den bliver, når hun skal starte i dagpleje. Hun er der allerede langt hen ad vejen dog. Men det betyder, at vi så småt skal lidt tidligere op om morgenen og skære ned på gåturerne med barnevognen. Anna Oline sover egentlig – og falder i søvn ligeså fint i en stillestående barnevogn, men hun er bare mest vant til, at vi er ude at gå. Jeg vil gerne, at hun bliver vant til at sove stillestående i hverdagen, inden hun kommer i dagpleje. Så ved jeg i hvert fald, at der ikke kommer en reaktion på det. Så må vi nyde det ekstra meget i weekenderne, når vi så kan gå en lang tur der.

Nyde noget godt forårsvejr: Eller det håber vi da i hvert fald. I følge kalenderen er det jo forår nu, så jeg håber, at vejrguderne er klar over det. Jeg kan godt mærke, at Anna Oline har brug for, at der sker noget mere i løbet af dagen nu. Hun skal aktiveres på en helt anden måde. Leg i stuen med mor, er slet ikke nok mere. Så det kunne være fint, hvis vejret blev til, at vi kan komme ud og lege i haven, besøge en legeplads eller alt muligt andet. Jeg må jo tænke kreativt ind i mellem.

Give vægten et spark bagi: Min vægt har dalet stille og roligt det seneste stykke tid, men jeg er stadig langt fra målet. Jeg er meget motiveret i disse dage og håber på, at kunne give den et ekstra spark bagi. Jeg skal nemlig snart på shoppetur med min mor og storesøster, så jeg kan få en masse nyt til garderoben, inden jeg skal tilbage til job igen.

“Fejre” min fars fødselsdag: Det er efterhånden ved at være 8 år siden, at min far døde i en alt for tidlig alder. Han var blot 51 år. Selv var jeg lige fyldt 21 år få dage, før han døde. Selvom det efterhånden føles “normalt”, at han ikke er her mere, så mangler han stadig rigtig meget i vores liv. Og vores børns liv, selvom de aldrig har mødt ham. Vi har gennem de seneste snart 8 år holdt fast i nogle traditioner, hvor vi mindes ham. En af dem er, at vi fejrer hans fødselsdag d. 24 marts. Så den dag mødes vi i familien, hvor vi spiser hotdogs og drikker cocio. En menu lige efter min fars hoved. Det er en god tradition og vi har altid en dejlig dag.

Besøge dagplejen: Vi kommer fortsat på besøg i Anna Olines kommende dagpleje, så på den måde er hendes indkøring så småt begyndt. Hun elsker det og det er dejligt beroligende for mig at se, at hun bare er så klar.

I svømmehallen: Hele februar har bare stået på sygdom her hjemme, så vi er ikke kommet i svømmehallen med Anna Oline, som vi gerne ville. Så vi må se, om det ikke kan lade sig gøre at komme afsted her i marts.

På løbeture: Jeg er jo kommet godt i gang med løbetræningen og selvom det går lidt langsomt, så går det trods alt fremad. Måske er det her i marts, at jeg kommer på på de 5 km?


Det var sådan langt de fleste af mine planer for denne måned. I hvert fald de planer, der er planlagt nu. Så må vi jo se, hvad marts ellers har at byde på udover det planlagte.

Har I nogle gode planer for marts? 🙂

Skriv et svar