11 tilfældige ting om lille’pigen

I dag bliver Anna 11 måneder gammel – Det er sgu underligt, for det kan umuligt være 11 måneder siden, jeg lå der og var kæmpe tyk, fyldt med væske i hele kroppen og meget træt efter en 18 timer lang fødsel med min lille nyfødte rynkede rosin i armene. Det kan ikke være muligt, men på en eller anden måde ér det faktisk tilfældet.

Jeg tænkte vi kunne fejre det med, at jeg lige deler 11 helt tilfældige ting om Anna med jer, som I måske ikke ved. I kender hende jo på mange måder ret godt, men jeg vil nu se, om jeg kan finde på noget, som I endnu ikke ved.


Anna er miniput-størrelse. I hvert fald er hun mindre – både i højde, men faktisk mest drøjde – end den gennemsnitlige 11 måneders baby. Og lige nu har vi i høj grad tøjkrise, fordi hun befinder sig i en uopfundet tøjstørrelse et sted mellem størrelse 74 og 80. Det betyder, at der jævntligt er hængemås i både bukser og bodyer. Hvis bukserne passer i længden, er de gerne for brede om maven, hvorfor de ryger helt ned over blemåsen. Sådan noget rod.

Anna hader (mega hader) at blive rørt i ansigtet. Det er altid en fest at pudse næse på hende eller vaske hende efter et måltid. Og hun bliver aldrig bare lidt sur. Niks, der er sgu altid fuld skrald på temperamentet.

Anna ved i hvert fald godt, hvilken en af køkkenskufferne man finder mariekiksene og andre børnevenlige snacks i. Desuden er der her hjemme noget, der hedder en “klokken 16-kiks”. Det er den der kiks, der hjælper på både humøret, den lille sult og temperamentet, når der endnu er en times tid til spisetid.

Anna er meget kæmpe stor fan af Jojo Siwa, Bro, Marcus & Martinus og Haschak Sisters. Foruden det kan Popsi og Krelle liiiige gå an. Altså på en god dag. Anna elsker musik og danser generelt rigtig meget, når der er musik i nærheden af hende.

Annas sovedyr er en kanin af mærket Jellycat. Hun tog den selv til sig, da hun var godt 3 måneder gammel. Hun sover ikke uden den og den er også en meget god ven, når hun er ked af det. Så får den lige en lille krammer.

Det er heldigt at mængden af hår på hovedet ikke udgør adgangskravet for at starte i dagpleje, for så fik vi hende sgu aldrig afsat (#æggehoved).

Anna var smadder tidligt oppe på alle fire og kravle. Det skete ved 6 måneders alderen. Til gengæld siger det hende ikke så meget at komme frem ad, når hun er kommet op at stå. Men hvad skal man også bruge det til, når man faktisk er ret god til at løbe-kravle.

Annas øjenfarve skifter stadig jævntligt. Dog hele tiden i de blå/grå nuancer. Det bliver spændende at se, hvilken farve hun ender med, når den er færdig med at skifte.

Anna elsker lyden af ting, der pisse meget larmer. Vaskemaskinen, tørretumbleren, støvsugeren, blenderen, stavblenderen, røremaskinen og så meget andet. Hun kommer altid susende, hvis man tænder for nogle af de ting.

Anna er blevet ret glad for at lege med LEGO duplo og musikinstrumenter og så har hun rigtig fin samling af Schleich-dyr, som vokser mere og mere.

Anna eeeeelsker at se på, når jeg lægger mascara eller reder mit hår. Hun bliver helt opslugt af det og sidder otte bare stille og roligt på sin mås og kigger på.


Om kun én måned bliver min lille tumling 1 år og jeg glæder mig vildt meget til at fejre hende. Faktisk skal vi holde vores fødselsdag sammen, da vi jo kun har fødselsdag med 6 dages mellemrum og derfor ikke vil hive vores familier til to fødselsdage lige i røven af hinanden. Så vi slår det sammen, men jeg tror sgu ikke, at man kommer til at kunne se, at der gemmer sig en 29 års fødselar til fødselsdagen også. Det bliver ret meget i børnehøjde og jeg glæder mig rigtig meget. Forberedelserne er så småt i gang og det skal nok blive rigtig fint 🙂

Skriv et svar