Prioriteringer der har ændret sig med mor-rollen

Mange ting har ændret sig, efter jeg er blevet nogens mor. Min krop ser komplet anderledes ud, ligesom det meste af mit liv generelt gør det. Det kommer naturligvis ikke en skid bag på mig, da det jo ikke just er en lille livsændring at få en barn. Det er en kæmpe fucking stor en. Nogle ting har dog alligevel overrasket mig tåkrummende meget. Der er nemlig godt nok en del prioriteringer, som prioriteres anderedes, end de gjorde før jeg blev Annas mor. Nogle af dem kommer her:


Feriedrømme

I knap og nap 10 år har Jonas prøvet at overbevise mig om, at campinglivet er FUCKING LIFE! Altså sådan toppen af poppen, prikken over i’et, og den smeltede ost på din pizza. Det bedste af det bedste. I knap og nap 10 år har jeg sagt hell no til campinglivet. Altså afvist det blankt på den der måde, hvor jeg hellere ville sove på søm resten af mit liv, end at blive campisttypen med ham. Så blev jeg Annas mor og nu har piben fandme fået en anden lyd. Det børnevenlige aspekt ved campinglivet er pludselig alt overskyggende og så er det ellers pisse lige meget, at jeg pis’hader fælles lokummer og bade. Og klap-ud-folde-sammen-møbler. Camping er børnevenligt, betyder luft under vingerne, totalt frakobling fra hverdagen og en chance for, at trække stikket og være helt nærværende med familien. Så ja, efter knap og nap 10 år skete det endelig: Jeg har sagt ja til at opleve campinglivet med Jonas og Anna og når pengene er til det, så skal vi sgu nok have en campingvogn og holde latterligt mange ferier i den. Det bliver familiehygge på et højt plan, dét kan jeg bare mærke.


Sexede mænd

Jeg ser sgu ikke på mænd på samme måde, som jeg gjorde før. Ikke at jeg er på jagt efter en ny mand, for jeg er sgu egentlig ovenud tilfreds med ham, som jeg allerede har. Og faktisk har han – om muligt – endnu mere “hele pakken” nu, hvor han ikke bare kun er min kæreste, bedste ven og ægtemand. At HAN er Annas FAR er hans fucking bedste og mest sexede træk nogensinde! – Nå, men når det så er sagt, så findes der jo andre mænd derude og ja, mine øjne spotter da ind i mellem nogle af dem. Men ikke den samme type, som før jeg blev Annas mor. I dag spotter mit blik mænd, der kører deres børn i børnehave eller skole hver dag. Mænd der tager i svømmehallen med sit barn. Mænd der triller med barnevogne. Mænd der leger med sit barn i haven, spiller bold eller bygger et gyngestativ. Mænd med en baby i en bæresele er ren guf i mine øjne – nogle gange ser jeg endda slet ikke, hvis de har sokker på i sandalerne. Men det er også pisse lige meget. Den gode FAR er bare my kind of guy nu. Godt jeg selv er gift med en.


Aftenrutiner over social omgang med andre

Det her punkt kan man ikke sætte sig fuldt ind i, før man selv er blevet nogens forældre. Det kan jeg i hvert fald godt skrive under på. Jeg havde ikke troet, at jeg skulle blive hende, der helst vil undgå at have gæster eller være ude af huset i timerne fra klokken 16.00 – 19.30. Men det ér faktisk tilfældet nu. For både Jonas og jeg. Mest fordi Anna er blevet så stor nu, at hun har brug for og trives bedst i sine faste rutiner. Jeg kan love jer for, at vores dage går ret meget slag i slag i det tidsrum. Madlavning, oprydning, bad, nattøj på og putning. Møllen kører på samme måde hver dag, som en smurt maskine helt uden, at Jonas og jeg behøver koordinere ret meget med hinanden. Og ja, det kan faktisk godt mærkes, når rutinerne så ikke kører som de plejer. Det er ikke nødvendigvis fordi, at det så er en dårlig ting. Slet ikke. Ind i mellem tager vi et bevidst valg om at bryde vores rutiner med Anna, for at vi selv kan nyde godt af andres selskab, tage på ture eller hvad vi nu har lyst til. Og ja, så skubber det ved Annas sengetid og alt muligt andet, hvorefter vi så må rette hende ind på sporet igen. I det store hele og sådan helt overordnet, så er vi bare blevet dem, der prøver at planlægge anderledes, når vi gerne vil ses med andre mennesker, så det ikke påvirker Annas rutiner for meget, fordi det giver os det gladeste, nemmeste og tryggeste barn.


Nu må skriveriet stoppe for den her omgang, men faktisk er der flere ting og prioriteringer, der har ændret sig markant med mor-rollen. Derfor er det da heller ikke utænkeligt, at der kommer en opfølger til dette indlæg på et tidspunkt.

Smid endelig en kommentar, hvis du kan genkende dig selv i ovenstående eller selv har oplevet at prioritere nogle ting anderledes. Det vil jeg smadder gerne høre om.

2 comments / Add your comment below

  1. Herligt indlæg! 🙂

    Jeg elskede selv camping da jeg var barn, men det er noget jeg holder mig langt fra i dag, jeg hader camping 😀 Karla er dog så heldig at hendes mormor og morfar har en campingvogn, så der er rig mulighed for at komme med dem på ferie når hun bliver lidt ældre.

    Og jeps, så er jeg også blevet voldsomt træt af at have planer sen eftermiddag/aften. Nøj, det kan ødelægge en fast aftenrutine og putningen går ofte galt her, hvis vi har været på besøg hos nogen eller har haft gæster til aften.

    1. Du er simpelthen vokset fra camping, lyder det til. Jeg er spændt på, om jeg bliver så vild med det, som Jonas tror og håber, at jeg gør 🙂 – Men det kunne da blive skønt for Karla, hvis hun kunne skabe camping-minder med sin mormor og morfar. Det er da guld værd!

      Deeeejligt at høre, at jeg ikke er ene om at være blevet lidt asocial i eftermiddags -og aftentimerne. Det betyder bare mere, at putningen og aftenen går mest muligt uden problemer 🙂

Skriv et svar